joi, 20 martie 2014

Fiti veseli, serbati fericirea!

  Nu, nu e un articol motivational... E doar 20 martie, ziua internationala a fericirii!
Asa ca nu-mi ramane decat sa va urez tuturor o primavara frumoasa, veselie in suflete, si melodia de mai jos sa va alunge toate gandurile negre, pentru ca se apropie weekend-ul..:)
Sa fiti veseli, sa fiti buni, si inconjurati de iubire! IN FIECARE ZI!




luni, 17 martie 2014

Gerlinea, aliatul siluetei mele



  Dragelor,  stiu ca multa lume se intreaba ce e de facut in lupta cu kilogramele. Mai ales ca se apropie vara, si ne dorim sa fim frumoase si sanatoase!
Trebuie sa recunosc ca nu prea mi-a  placut sportul, decat privit din fotoliu, la televizor. Sa munceasca altii, iar eu sa-i privesc. Cam asa gandeam in trecut  :) 


Comoditatea, lipsa hidratarii suficiente, dar si  stilul de viata haotic mi-au daunat organismului, cu timpul luand proportii. Asa ca am recurs la cateva masuri. Si bine am facut, pentru ca se vad diferentele, mai ales la cantar. 


   Decizia de a-mi schimba alimentatia si stilul de viata m-a facut sa arat si sa ma simt mai bine in pielea mea. Stiu ca si voi treceti prin asta, si de aceea trebuie sa va spun secretul meu. 
Dupa mai multe eforturi de a slabi, doar Gerlinea m-a ajutat sa ajung la aceste rezultate. Am aflat de ele  pe site-ul nutrivita.ro, tot cautand, disperata, ceva care sa ma ajute sa scap de surplusul de greutate. 


  Pentru ca nu am vrut sa-mi pun sanatatea in pericol, am mers la un specialist in nutritie, unde dupa o scurta evaluare, m-a sfatuit sa am incredere in produsele Gerlinea. Mi-a explicat faptul ca sunt avizate de institutiile abilitate, contin vitamine si minerale care intaresc sistemul imunitar, deci nu contin substante dubioase, dau senzatia de satietate prin continutul ridicat de proteine si nu aduc decat beneficii.
Si a avut, intradevar, dreptate.. Acum am mai multa energie, pielea si-a recapatat stralucirea, iar eu ma declar multumita. Ma simt fantastic!
  De aceea, dorinta de a slabi e singura de care aveti nevoie. In rest, Gerlinea isi face treaba asa cum trebuie, iar rezultatele le veti simti la scurta vreme. Efortul de a slabi nu e deloc prea mare, cu aceste substitute de masa, mai ales la micul dejun, dar si gustari, in timpul zilei. 
  Batoanele de ciocolata, cocos, si biscuitii sunt preferatele mele, atunci cand am pofta de ceva dulce, fara frica caloriilor. ( doar 116 kcal / portie). Si zaharul l-am inlocuit cu succes, datorita indulcitorilor naturali. 
Nu am uitat nici de fructe, pentru ca au un rol foarte important. Imi asigura un aport de vitamine esentiale. Simplu, eficient si sanatos :).




  Prietenele mele au uitat de excesele alimentare si shaorma. Si ele si-au schimbat stilul de viata si rezultatele nu au intarziat sa apara! Ni se intampla uneori sa vorbim ore in sir la telefon, in care imi spun ca adora sa se privesca in oglinda si cat sunt de multumite de alegerea facuta.


Iar in weekend mai organizam shake party-uri, in care ne amuzam copios, privind pozele de demult, unde aveam acei “colacei” inestetici.
  Si iubitul meu a remarcat schimbarea si ma complimenteaza zilnic.. O viata implinita, o stare de bine, silueta perfecta  si admiratia celorlalti le-am redobandit doar datorita nutritionistilor francezi care au inventat Gerlinea. De aceea recomand cu caldura produsele lor. 


  Tu ce mai astepti? Scapa de complexul greutatii excesive. Incearca Gerlinea. Economisesti chiar cativa banuti, cu promotia acesta. Pe mine m-au cucerit!
Ce spui, accepti provocarea?





Articol scris pentru Blogawards – campania Gerlinea;


 

sâmbătă, 15 martie 2014

Braila, la Romanii au talent



  Printre atatea rele care se intampla in orasul nostru, avem si lucruri, si oameni cu care ne mandrim. Incepand de la nume grele din istorie si nu numai, care au lasat ceva in urma orasului nostru ( ex. Ana Aslan, si altii) pana la concurentul ce a reprezentat Braila aseara la emisiunea de la Pro TV, Romanii au talent. Tanarul ce a uimit juriul, si pe cei prezenti in sala se numeste Gabriel Bucur si talentul sau m-au facut mandra de faptul ca sunt braileanca. 


    Nu sunt o cunoscatoare a acestui gen de muzica, si chiar fara o voce formata, lucrata, profesionista, acest tanar promite f. mult, daca va studia in continuare. Si asa cum spune si Andra, vom mai auzi de el, cu siguranta.
Il asiguram ca Braila il sustine si chiar si de aici, de acasa, a primit la fel de multe aprecieri si aplauze. Cu 3 de DA, Gabriel merge mai departe in etapa urmatoare si ii tin pumnii, sperand sa ajunga in marea finala.
  Fara a fi subiectiva, cred ca e cel mai talentat de pana acum, si poate cine stie, cu multa munca si noroc, se va numara printre finalistii acestei editii. Noi ii uram multa barfa! Cu modestia si vocea sa are toate sansele.


marți, 11 martie 2014

Mancare de fasole pastai cu pui


  Nu putea sa treaca o zi, sa nu va dau idei pt cina din aceasta seara. Pentru azi, am gatit cu drag aceasta mancarica, pentru ca aveam din rezerva de conserve, din iarna, ramase 2 borcane de pastai galbene la borcan. Mancarea de fasole pastai se poate pregati cu orice fel de carne va place : ficatei de pui, carnati, ciocanele, afumatura, etc.
Un singur lucru lipseste la postarea de azi : claritatea imaginilor. Soarele mi-a dat batai de cap..

Ingrediente:

- 2 borcane fasole pastai ( galbena - verde);
- 800 gr. piept de pui;
- 1 ceapa mare;
- 4 - 5 catei de usturoi;
- 3 linguri suc de rosii;
- 1 morcov mare ( desi imi propusesem 2, o buc. e suficienta); 
- condimente ( sare, delikat, piper, boia, mix carne pui );
- marar;

Mod de pregatire:

  Pieptul de pui il spalam si curatam de pielite. Il vom pune la fiert intreg, intr-o craticioara incapatoare, in care ne-am propus sa facem mancarica. Il lasam sa fiarba la foc mic, timp de 50 min. La primul clocot, adaugam sare, dupa gust ( eu folosesc delikat, imi place mai mult).   


Cat timp fierbe carnea, vom curata ceapa, pe care o vom toca, morcovul, pe care il vom da pe razatoare si usturoiul, pe care il vom folosi mai tarziu, tocat marunt, la cutit.


Cand pieptul de pui este fiert, il vom scoate, si il lasam sa se racoreasca putin, inainte de a-l taia fideluta, dezosandu-l.


 In apa in care am fiert pieptul, vom adauga fasolea pastai, cu tot cu lichidul din borcan. Va fierbe timp de 30 min.


In acest timp, separat, vom cali ceapa si morcovul, intr-o craticioara cu ulei, pana se inmoaie putin, si isi schimba culoarea.


Apoi, adaugam legumele calite in craticioara in care fierb pastaile.


Amestecam, adaugam condimentele, piperul, pieptul taiat fideluta si sucul de rosii. Lasam sa fiarba timp de 10 min, dupa care adaugam usturoiul tocat marunt si verdeata. La primul clocot, oprim focul.



duminică, 9 martie 2014

Si iata-ma, din nou..

  Dragi super bloggeri, bine v-am gasit in 2014.
Am asteptat noua editie, de anul acesta, cu sufletul la gura. Am vazut probele de pana acum, dar cum muza nu m-a vizitat, am ezitat sa ma inscriu...Pana astazi!
  Se anunta probe interesante, si de aceea, zic sa „ne batem” in punctaje, sa ne masuram fortele, si puterea de creatie. Spor sa avem cu totii, si fie ca cel mai bun sa castige :).


- articol scris pt Superblog 2014;

Aripioare la gratar cu cartofi natur



Ingrediente:

   - un kg. cartofi;
   - un kg aripioare pui;        
   - condimente mix carne;
   - verdeata ( marar);



Mod de preparare:

  Pentru inceput, vom curata cartofii de coaja, si ii vom spala. La fel se procedeaza si cu aripioarele, pe care le spalam si curatam de fulgi. Puteti eventual sa le parliti la flacara de aragaz, daca simtiti nevoia.
Dupa aceea, taiem cartofii cubulete, si aripoarele le vom condimenta. Pentru ca am fost pe graba, nu le-am mai lasat la marinat in frigider. De obicei, se pot lasa astfel macar 1/2 h, iar in cazul baiturilor cu bere, cu vin, cu usturoi, sau alte cond.le puteti tine la frigider si 24 h. Carnea marinata in acest fel, va fi mai frageda si mai aromata.



Cartofii se fierb separat intr-o oala medie, incapatoare, cca 20 min. Cand apa a dat un clocot, am adaugat un praf de sare, iar aripioarele le-am asezat pe gratarul incins, unde au stat la foc mic aprox 40 min, si se intorc cu grija, si pe cealalta parte, pt a se rumeni uniform.

 

  Separat tocam verdeata, pe care o vom prasara deasupra cartofilor. Desigur, nu avem nevoie de intreaga cantitate, dar restul o vom pastra la congelator pt alte utilizari.
In functie de gust, atunci cand cartofii sunt fierbinti, puteti adauga o lingura de unt deasupra, pt un plus de gust. Se servesc fierbinti, alaturi de o salata, mujdei de usturoi, ketchup, sau ce aveti la indemana..:) Noua ne place cu castraveti murati!
                                 
                                                                                   
      




               










vineri, 7 martie 2014

8 Martie


               De ești femeie

De ești femeie, ridică-te și spune
Că e
ști a Universului minune,
Nu a
ștepta precum un câine hăituit
Să te recheme cel ce te-a gonit.

De e
ști femeie, spune-o să se știe
Că nu-i pe lume flacără mai vie
Ca tine când te dăruie
ști iubind.
Ridică-te
și mergi, acum, zâmbind !

Să nu te-mbraci în negru sau în zeghe
Nu plânge dacă încă n-ai pereche,
Căci tu e
ști far și cale și lumină
Și-n tine stă puterea cea divină.

Să nu a
ștepți ce nu te-a meritat
Căci nu e
ști câine, ci ești fiică de-mpărat
Și porți în tine moștenirea toată
Ce
ți-a lăsat-o Tatăl tău, odată.

De ce nu te prive
ști cu ochii tăi
Și-asculți la glasul celor mici și răi ?
Ori încă n-ai aflat nici pân-acum
Că cei mai slabi se pierd, ades, pe drum ?

De e
ști femeie, ridică-te și mergi
Pe drumul ce tu singură-l alegi
Și nu te-mpiedica de câte-un cui
Ce-
și spune un Adio, numai lui.

De e
ști femeie, fii și fi-le lor
Acelora ce te iubesc
și vor
știe că nu e nici o scânteie
Mai luminoasă , cum e
ști tu, Femeie !

Dori Lederer


P.S. - Pentru toate reprezentantele sexului frumos, mame sau nu, sa aveti mereu zambetul pe buze, si o primavara insorita!

Educatia face diferenta



  Nu sunt in masura sa dau sfaturi. Inca nu ma bucur de acest statut, de parinte. Insa observ in jurul meu, si la TV, copii geniali, si copii problema, prin obrazniciile lor. De aceea, tind sa cred ca parintii sunt primii oameni ce contribuie la formarea educatiei si principiilor in viata, a urmasilor lor. Copiilor ce li se ofera, ce vad in casa, tind sa imite.
Sfatul meu ar fi sa nu ii ignore, considerand ca sunt prea mici, sa nu ii abandoneze in fata televizorului, sau la calculator. Pentru a-si alege drumul in viata, ei trebuie sa cunosca toate ariile activitatilor specifice varstei: balet, dans, patinaj, sah, pictura, cantatul la diverse instrumente, etc.

 Cateva exemple de ASA DA 







Daca de copiii acestia, minune nu se ocupa nimeni, nu li s-ar fi dezvoltat aceste calitati. Implicati copilul in activitati extrascolare. Numai asa puteti descoperi talente nebanuite, ce il pot ajuta in orientarea profesionala, mai tarziu. Si exemplele pot continua..





 

 

 

 


 

Diferenta dintre acestia si acestia este EDUCATIA.

 

 




  Initial, pt exemplele de ASA NU, am vrut sa postez un material video, dar tot ce am gasit pe net intrece orice limita a bunului simt, a celor 7 ani de acasa, pe care ar trebui sa-i avem cu totii. Limbajul folosit de tinerii fara educatie nu are ce cauta pe acest blog. Nu promovez violenta, agresivitatea si limbajul de cartier, injuriile, etc! De aceea, m-am limitat la cateva imagini, care spun totul de nepasarea unor parinti iresponsabili.
Pe acestia ii consider eu vinovati pt ca au lasat ca partile negative ale societatii sa influenteze acesti copii mult prea mult. Acest lucru dauneaza inca din copilarie si pana la maturitate, cand realizarile ar trebui sa fie de alta natura. Lumea in care traim e plina de astfel de oameni, defavorizati, datorita valorilor ce li se impregneaza de acasa, prin chiul, furtisaguri, limbaj agresiv, si altele.  
  Asa ca atentie parinti, iar cei care inca nu-si pot asuma un rol atat de important si definitoriu pt caracterul unui puiut de om, mai bine ganditi-va, cititi carti despre cresterea si educatia copiilor, si abia apoi, daca considerati ca va puteti asuma acest rol, de parinte, puteti da societatii un om integru, echilibrat, si capabil sa va reprezinte cu mandrie.
Pentru ca doar asa, putem spune ca evoluam, prin generatiile care vin dupa noi, si care fac ceva pozitiv pt lumea in care traiesc!






marți, 4 martie 2014

Ce am bucatarit azi

Meniu autentic romanesc

Propunere pentru cina:
                                                       
 


  Pentru ca a inceput postul, si nici timpul nu a fost in avantajul meu, astazi, m-am gandit sa  prepar ceva simplu si rapid. Cum meniul il vedeti deja, banuiesc ca ati vrea sa cunoasteti reteta mea de negresa.
Nu de alta, dar pana si un copil de gradinita stie sa pregateasca cartofi prajiti, mamaliga si branza cu smantana :)

Negresa economica

  Cred ca este cea mai simpla si la indemana reteta, cu ingrediente deloc pretentioase, iar rezultatul este o prajiturica rapida si gustoasa, deosebita chiar. Ii puteti imbunatati aspectul, preparand diverse glazuri, budinca, creme, frisca, sau bombonele de ornament, ciocolata topita, etc. Personal, am optat pentru nuca de cocos.

Ingrediente:


1 1/2 cani faina alba
1 cana zahar
 2 linguri cacao
1 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita sare
 5 linguri ulei
1 lingura otet (nu, nu e prea mult - nu se simte deloc in produsul final)
1/2 cana apa rece
2 iauturi Danone ( 280gr, sau lapte, daca aveti)
4 linguri budinca instant vanilie ( sau arome, sau dulceata, dupa gust )

Mod de preparare:

  Ingredientele de mai sus sunt pentru o tava de 23 pe 34 cm. Tocmai am masurat-o cu rigla :)) pentru ca de foarte multe ori m-am avantat la o tava mult prea mare pentru cantitatea de  compozitie, si atunci blatul iesea f. subtire. Puteti folosi o tava mult mai mica, si atunci blatul va fi mai inalt, si puteti eventual, sa-l taiati pe lateral, obtinand astfel, 2 blaturi, pe care le puteti umple cu diverse creme la mijloc. Alegerea va apartine.
  Am folosit 2 castronele potrivite, putin adanci, in care am amestecat separat ingredientele uscate, si cele lichide, respectiv: faina + zaharul + budinca + cacaua + bicarbonatul si sarea, iar separat restul, adica iaurtul, uleiul, otetul si apa. In functie de gust, sau alte arome folosite, puteti majora sau micsora cant. de zahar.





Dupa ce am omogenizat bine ambele compozitii, le vom amesteca in castronul mai incapator.
 



Pregatim apoi si tava in care vom coace prajitura noastra, pe care o ungem cu putin ulei.


Apoi turnam compozitia pe care o lasam la cuptor timp de 20 - 30 min, in functie de cuptor, la foc mediu.
Puteti face testul cu scobitoarea, iar daca aceasta iese curata (nu se mozoleste cu compozitia din tava) , e gata.


                                                                    

Nota:
* Poate aspectul nu e tocmai fain, pentru ca nu am putut astepta, de pofta, sa se raceasca, dar va garantez ca gustul e MI-NU-NAT . 

duminică, 2 martie 2014

In butoiul cu melancolie..



  Nu stiu de la ce mi se trage...poate de la vremea de afara, ploioasa si mohorata.
Se vrea a fi o luna a fericirii. Internetul abunda de floricele, urari, martisoare, pupaturi. Insa nu detin un buton al automatismelor, asa cum ni se cere de Pasti sau de Craciun, sa fim mai buni, mai veseli, sau mai gurmanzi. Pe zi ce trece, cred tot mai mult in terapia prin scris, si de aceea m-am refugiat in acest coltisor virtual, unde gandul isi astene temerile. Am ales sa scriu despre ce simt, cu cartile pe masa. Pentru ca m-am saturat de falsi actori ce mimam o fericire ce nu e a noastra, cu mastile pe fata, dar adevaratii oameni sunt cei ce pun capul pe perna, seara, si somnul dispare cand masca cade. 


 Cred ca am lipsit cand s-a impartit norocul. Uneori sunt convinsa de acest lucru. Surprizele placute, aproape am uitat ca exista. Ma intreb unde s-o fi ratacit destinul ala favorabil? Daca ati sti voi cate eforturi si sacrificii am facut pt putinul pe care il am acum...Poate gresesc undeva, nu poate fi doar ghinionul!
Fiecare zi e o continua lupta. Sau poate nu merit sa mi se intample si lucruri bune, iar cateodata traiesc sentimentul ca nimeni nu ma poate intelege. Poate imi lipseste prietenia adevarata, poate frica de a ma destainui cuiva ma opreste sa am incredere in oameni.
Nopti intregi analizez lucrurile in amanunt, sa inteleg ce e de facut. Ma simt pierduta uneori, departe de lumea acesta, parca intr-o alta galaxie. Dispretul si furia ocupa locul zambetelor si starii de bine din suflet. Sau poate nu le vad la timp, si acum ma ajung din urma...


  Ma cunosc destul de bine, si stiu ca voi iesi din starea aceasta. Toate sunt trecatoare, pana la urma. Dar cand totul se prabuseste, optimismul si speranta ajung sa para doar idealuri. Stiu ca puterea e in mine, si va rasari soarele si pe strada mea, dar momentan nimic nu se leaga. Ma agat de bruma de credinta din suflet si ma rog lui Dumnezeu sa-mi dea putere.
 Ce ramane de facut? Imi doresc ca timpul sa treaca, si sa-mi amintesc de acest moment peste ani, cu inca o lectie invatata. Aceea ca sunt o femeie puternica, ce nu s-a impiedicat la primul ciot, ci a avut puterea si curajul de a lupta cu viata. Cu siguranta vor mai fi si alte incercari, si nu trebuie sa ma dau batuta.
  Ador in momentele astea singuratatea, pt ca nu imi place sa tarasc pe nimeni in problemele mele, sa-i ingrijorez pe cei dragi, ci sa ma ajut singura, sa ma imbarbatez, pt ca nu e un capat de drum. Si imi mai place un lucru. Ca in astfel de momente, sa ma pierd in fotografii ingalbenite de vreme. Sa ma regasesc pe mine, in toate ipostazele, si sa-i revad pe oamenii care azi, imi sunt sau nu prieteni. Sa reflectez...
  Asa e omul, cade, se ridica, si la nevoie, pot gasi sprijin  un umar pe care sa-mi asez capul, zapacit de atata zbucium si framantari. A nu se intelege ca traiesc un cosmar, sau adevarate drame. Sunt doar stari trecatoare, poate doar o furtuna intr-un pahar cu apa. Timpul decide...
  Intre timp, nici eu nu stu cu mainile in san. Ma tratez. Cum? Cu muzica buna, putina ciocolata, poate si un film...O duminica placuta tuturor...si multa liniste in suflet!

P.S. Iar astea, sunt pentru voi. Un ghiocel pt fiecare..