sâmbătă, 28 februarie 2015

E soare in suflet

 Omenirea a trecut prin razboaie, prin molime si crize, dar intr-un fel sau altul a renascut. Din propria cenusa. Asemeni mie! Am cazut de multe ori, dar m-am ridicat, si demna mi-am continuat drumul...Am suferit, am fost cuprinsa de tristete, uneori am ajuns la disperare, alteori am fost dezarmata si m-am simtit infranta. Dar au trecut clipele acelea. 

Dupa toate furtunile din viata mea, lacrimi, insomnii, zbucium si deznadejde, rugaciunile catre divinitate prind contur. In lupta cu toate astea, acum ma simt mai puternica, invingatoare, pt ca am crezut in sansa mea si in luminita de la capatul tunelului. Toate visele si dorintele mele se implinesc, rand pe rand. Tocmai acest lucru imi ofera speranta, liniste, echilibru si siguranta. Pentru ca atunci cand eram la capatul puterilor doar atat imi doream..Slabiciunile si durerile mele sa plece departe, scotand la lumina 2 ochi verzi, frumosi si sinceri, oglinda sufletului meu!

  Cand toate imi merg din plin se asterne linistea si multumirea. E soare in suflet acum, si la propriu si la figurat, iar zambetul radiaza pe chipul meu, asemeni unui diamant in soare. Iubirea, implinirea profesionala si siguranta financiara s-au impletit frumos, alcatuind un tot.. Dumnezeu isi iubeste semenii si a auzit strigătul mut de ajutor al sufletului meu..

IUBIREA

Iubirea este un dar divin...E  credinta oarba, incredere si daruire. Trup  si suflet. Iubirea vindeca rani, te face sa zbori, sa visezi cu ochii deschisi, te descoperi, te transformi si simti ca traiesti. . Iar sentimentele sunt reciproce. Daca sufletul meu plange, e in stare sa strabata lumea, doar pt a-mi sterge lacrima. Neconditionat ma asculta, ma sprijina, ma protejeaza! Fiindcă uneori o voce caldă şi câteva cuvinte simple, dar ieşite din suflet sunt tot ce-mi trebuie şi... fac minuni!
 Fiindca cel mai frumos sentiment din lume e atunci cand strangi in brate barbatul ce-l iubesti, iar el sa te stranga si mai tare! Bratele sale ma fac sa uit de tot ce-i rau, e de ajuns sa intind mana, pt a gasi mana lui, ce niciodata nu-mi va da drumul.  Iubirea imi este calauza, lumina si pace.
Iar siguranta in iubire, oferita de omul drag si de familia ce-mi e aproape imi indreapta ochii spre cer, unde recunostinta mea e infinita. Imi doresc ca aceste clipe sa nu se mai termine, ma fac sa ma simt bogata prin educatia primita de acasa, pe care o port cu mine oriunde.
Si astazi cuvintele mamei imi rasuna in gand, plecata fiind printre ingeri acum. “Poate nu avem palate, insa avem in inima o bogatie sufleteasca, ne avem pe noi, pe Dumnezeu alaturi, si asta este tot ce conteaza. ” Oriunde ai fi acum, te port in inima mereu, draga mama!

Implinirea profesionala

 Este atunci cand fac ce-mi place si am parte de beneficii, recunoastere, cand toate capacitatile imi sunt stimulate, iar creativitatea si ideile noi imi scot in evidenta calitatile si imi dau certitudinea ca sunt pe drumul cel bun, si urc inca o treapta pe scara profesionala.

Siguranta financiara

 Este cea care ma lasa sa dorm linistita, imi permite sa-mi faci planuri, imi da voie sa visez, stiind ca nu raman doar vise, iar prioritatile odata atinse, imi pot permite un mic rasfat, sau un moft, fie ca e doar o iesire cu prietenele la o prajitura, sau la shopping, sau un mic concediu, undeva departe.
Depinde de fiecare ce-si doreste de la viata si cat de tare lupta pt visele sale. Doar atat imi doresc, ca “soarele” de acum sa tina o vesnicie, e loc destul la mine in suflet, dupa atata ploaie si furtuna, si asta va doresc si voua, sa simtiti speranta in suflet, sa va bucurati de tot ce e bun si frumos pe lumea asta, si sa uitam de tot amarul.
Sa fiti fericiti, oameni buni, asemeni mie! Va doresc un umar aproape, si o mana care sa va sprijine...Va doresc o primavara frumoasa !

Intotdeaua e un nou inceput!


marți, 6 ianuarie 2015

Ciorba de burta


Ingrediente:

- 1700 gr burta de vita ;
- o sticla  otet;
- sare fina;
- 900 gr oase de porc ;
- zarzavat ciorba;
- 500 gr smantana ;
- 3 oua;
- un catel usturoi;


Pentru servire: smantana, ardei iute, piper, otet sau zeama de lamaie.


Precizez ca reteta este adaptata propriului gust. Nu folosesc ceapa la aceasta reteta, nu adaug faina pt ingrosare si nu calesc morcovul, pt ca exista gospodine care prepara astfel ciorba de burta. .


Mod de preparare:

   Burta , congelata sau proaspata se spala in cateva ape in care am adaugat si putin otet, dupa care am frecat-o cu sare si am spalat-o bine de orice alta impuritate ( pielite, etc) ;
Separat, zarzavatul intreg si osul de porc stau la fiert 1 h, intr-o oala de 8 l, in care am adaugat si delikat, dupa gust. Pt ca de data aceasta nu am gasit os de vita am folosit cateva costite de porc pe care le-am servit apoi cu mujdei de usturoi.. Rolul lor e de a da ciorbei noastre un gust deosebit de bun, baza acestui fel de mancare, cred eu. Osul de porc daca are carne pe el mai multa, poate fi dezosat si carnea lasata in ciorba. Se scot si legumele, din care am pastrat doar morcovul, pe care l-am taiat marunt si l-am adaugat la sfarsit, pt un plus de culoare.
In supa rezultata vom pune burta la fiert, la foc mic cam 2-3 h. Verificam daca a fiert, daca trece testul cu furculita si intra usor in ea. Ca timpul de fierbere sa nu fie indelungat, e de preferat ca burta sa fie prefiarta. O gasim in supermarket-uri, la produse congelate, taiata deja, usurandu-ne munca. In caz contrar, e de preferat dupa fierbere si racire sa fie taiata fasii.
Eu am putut taia burta proaspata, inainte de fierbere, si nu a mai fost nevoie sa o portionez in fasii dupa aceea. In timpul fierberii , daca apa scade se completeaza, cantitatea de burta din oala trebuind sa fie tot timpul acoperita de apa. .
  Cand timpul de fierbere s-a scurs, stingem focul si preparam intr-un bol incapator dressing-ul pt ciorba. Amestecam 3 oua batute bine cu un praf de sare, 2 linguri de otet si 150 gr smantana.  Dupa care, aducem treptat cate un polonic din ciorba, amestecand incet, pana ajungem la jumatate din cantitatea din oala, amestecand continuu. Turnam inapoi in oala, amestecand incet  si pregatim pentru servire. 
  
Sugestie de prezentare: 


Mod de servire
·        Nu trebuie sa punem mai mult otet sau usturoi deoarece ciorba de burta se serveste la masa alaturi de usturoi, smantana, otet si ardei iute  pentru a fi dreasa dupa gustul fiecaruia, optional decorata cu cateva frunze de patrunjel.  Pt cei care nu prefera otetul, poate fi acrita cu zeama de lamaie. 


vineri, 26 decembrie 2014

Bors de ardei umpluti



Varianta mea de ardei umpluti este destul de simpla, mostenita din familie. Asa gateau bunica si mama mea. Si pt ca ramasesem fara idei in bucatarie, pt azi mi-am propus aceasta mancare delicioasa. Si iata ca m-am apucat de gatit..

Ingrediente : 


1 kg. carne tocata ( porc + vita);
12 ardei grasi;
6 rosii;
2 cepe;
1 ceasca orez;
condimente, delikat;
verdeata ( marar, patrunjel), foi de dafin;
2 oua;
1 ling. bulion;
2 morcovi; 
1 litru bors; 

Mod de pregatire: 

Obs: eu nu calesc nici orezul, nici ceapa, pentru a fi mai dietetici. 

Mai intai ardeii se spala, se curata cu grija de cotoare si seminte, pentru a fi   umpluti cu compozitia de carne in care am adaugat ceapa tocata, orezul bine spalat, condimente, verdeata, ouale, bulionul si morcovii rasi.


Dupa care ii vom aseaza in pozitie verticala in oala in care vor fierbe. Din cele 3-4 rosii se vor taia capacele potrivite pentru fiecare ardei. 


Se acopera cu apa, si se adauga de la inceput delikat, dupa gust si foile de dafin.  Se lasa sa fiarba la foc potrivit aprox. 45 minute dupa care se dau pe razatoare rosiile ramase si se toarna in oala, odata cu borsul.
Se lasa la fiert 1, 30h. 
Se servesc calzi cu verdeata deasupra  si/ sau smantana.


Nota: Se pot fierbe atat pe aragaz miscand din cand in cand cratita, ca sa nu se prinda sau se pot introduce in cuptor, cu capac, la foc potrivit.


duminică, 19 octombrie 2014

Clatite cu pui si ciuperci la cuptor




Ingrediente:

* 8 - 10 clatite;
* un piept de pui mare;
* o ceapa;
* o conserva ciuperci;
* 200 gr. cascaval;
* 4 oua;
* 5 linguri smantana;
* delikat, piper, mix condimente pui;
* 1 legatura marar;
* 1 ardei kapia;
* 2 catei usturoi;
* ulei - pt prajit;
* 2 linguri  unt ( margarina);

  Compozitia pt aceste clatite aperitiv difera un pic de cele clasice, servite la desert, in sensul ca am inlocuit 2 ingrediente importante: zaharul cu cond. pentru pui si delikat si apa minerala cu un pahar de bere. Pentru ca clatita sa fie pufoasa, dar nu dulce, fiind aperitiv..

Umplutura:

  Pieptul de pui se fierbe intreg ( dupa ce a fost spalat ) in apa cu delikat 50 min. Il scoatem si dupa ce s-a racit un pic, il taiem franjuri.
Separat tocam ceapa si ardeiul pe care le vom cali impreuna cu ciupercile pana scade apa din ele, iar apoi adaugam carnea de pui, condimentele, usturoiul zdrobit si verdeata si amestecam sa se inabuse cateva minute toate aromele.
  Dupa care, pe fiecare clatita vom pune compozitia pregatita si rulam sul. Le asezam in tava unsa in prealabil cu unt. Peste ele am pus cascavalul ras si un sos preparat din smantana batuta cu cele 4 oua si putin delikat.
Se baga la cuptor timp de 20 min, pana cand cascavalul de deasupra, topit, devine rumen si frumos.
Se servesc fierbinti. Sunt deosebit de gustoase si apetisante si pot constitui un fel de mancare sanatos si consistent.
  De asemenea, umplutura poate varia, in functie de gust, cu carne tocata, ficatei, sunca, branza, sau poate fi un desert excelent, umplute cu diverse creme, gem sau dulceata.


duminică, 12 octombrie 2014

Un nou inceput, o noua viata

Am mai pomenit pe blog despre mine si familia mea. In urma cu mai bine de un sfert de secol,  intr-un frumos oras dunarean, Braila,  intr-o zi de toamna,  o fetita firava, cu ochii verzi  venea pe lume, inconjurata de caldura si dragostea familiei. Anii au trecut pe rand, iar astazi vorbim despre orasul meu natal, port la Dunare, cu amaraciune fata de inertia prezentului si cu speranta unui vitor incert, in ciuda trecutului glorios..
  Una din cauzele situatiei e inconstienta la vot! Daca votul ar fi fost liber consimtit si n-ar fi fost viciat cu galeti, ulei, zahar... chiar si bani ... DACA fiecare constiinta ar fi functionat, votantii naivi nu ar fi amanetat viitorul copiilor si nepotilor lor pe 2 arginti si cu siguranta Romania si Braila erau in cu totul alta parte ! Insa constat,  cu tristete in suflet, , ca din ce a fost odata nu mai este mai nimic. ..  Gasim aici  oameni saraci, fara locuri de munca ,politicieni corupti, un oras plin de praf si gropi, fara idei, fara perspectiva, cu cateva obiective turistice din care tin sa amintesc  Lacu Sarat, muntii Macinului, manastirea Maxineni,  dar pt o viziune mai clara va invit sa accesati acest video. Braila .. o parte de Moldova si o parte de Muntenie !


  Tot ce am asteptat de fapt in cei 28 de ani ai mei, timp in care la carma tarii s-au perindat mai multe guverne a fost o…MINUNE! Nu am stat cu mainile in san,  asteptand sa se intample ceva, ba chiar m-am implicat in campania electorala de la nivel local din 2012 pt postul de consilier local. Mai multe detalii puteti vedea pe contul personal de FB.

  “Si daca astazi noaptea,  in intunericul magaziilor ruinate si la roata calma,  elevatoarele nu mai aspira cu nesatul de altadata din pantecul slepurilor, Braila astazi asteapta cu resemnare..pt ca din trecutul ei stie ca toate-s trecatoare si ca ziua ei de faima iarasi va sa vina.  "                        
 (Dumitru Panaitescu Perpessicius – Prefata la istoricul  presei brailene -1927).

  Rabdarea mea s-a sfarsit de curand, pt ca asteptarea unei schimbari nu ducea decat la insomnii cauzate de grija zlei de maine si a datoriilor ce asteptau sa fie platite. Asa se face ca la sfarsitul lunii mai 2014 am decis ca schimbarea sunt EU. In sensul ca e vremea sa –mi incerc, ca multi altii, norocul intr-un alt oras care sa-mi poata oferi un loc de munca si o alta viziune asupra viitorului.

E vorba de capitala tarii noastre, Bucuresti, locul in care am hotarat ca o pot lua de la inceput, alaturi de omul drag. Pot spune ca a fost o decizie inteleapta si reprezinta o noua experienta din viata mea. 


  Nu stiu cat timp voi locui aici, dar muncesc, traiesc, iubesc si viata decurge intr-un normal al lucrurilor. Si poate in curand…vom fi trei J!
Zilnic ne straduim sa ne construim un viitor mai bun, prin prisma joburilor mai bine platite,  iar familiile noastre de acasa se bucura de reusita noastra si ne astepta in sanul familiei, cu bunatati, mai ales ca se apropie sarbatorile de iarna! 


 Fiecare poveste are un sfarsit, insa in viata orice sfarsit e un nou inceput!


duminică, 27 aprilie 2014

Specialitatea casei – Pui pe sticla



Reteta preferata a sotului meu :)



Ingrediente :

- un pui grill ( 1.0 -1.5 kg )
- apa
- boia dulce
- delikat
- usturoi praf
- ulei

Mod de preparare:

  Ne vom ocupa mai intai de pregatirea marinatei, cu care vom unge puiul. Intr-un bol micut am pus condimentele, pe care le-am amestecat cu o lingura de ulei, pana am obtinut consistenta unei paste.
Trecem la pregatirea puiului, pe care il vom spala si curata,  atat la exterior cat si la interior.  Apoi il vom sterge usor prin tamponare, pt a elimina excesul de apa, si vom unge puiul, pe toata suprafata. Va sta la marinat, in frigider minim 1 h, pt patrunderea aromelor.
  Dupa care pregatim o sticla de 0,5 l, pe care o umplem cu apa rece, si introducem puiul. Il asezam  in tava de la cuptor a aragazului, unde turnam 2 cani de apa, si optional puteti adauga foi de dafin, catei de usturoi, cubulete de cartofi, alte tipuri de carne, dupa preferinte.
Puiul astfel pregatit va sta la cuptor minim 1, 30 – 2 h. Daca apa scade pe parcurs, vom adauga treptat 1 cana apa. Flacara aragazului nu va fi puternica, ca puiul sa se patrunda bine si pe interior. Gatit in acest fel, puiul isi va pastra carnea frageda si aromata. Acesta reteta seamană foarte mult cu puiul la rotisor, este apetisant şi în acelaşi timp consistent, cu o crusta crocanta.
Se poate servi cu orice garnitura doriti dvs. Eu am prajit separat cativa cartofi si am pregatit o salata de hrean cu ridichi, pe care le-am dat pe razatoare si le-am dres cu putin otet.






duminică, 20 aprilie 2014

HRISTOS A INVIAT!



 Să ne bucurăm de Sfintele Paşte, de căldura căminului. Oriunde aţi fi, bucuraţi-vă de acesta sarbatoare sfanta şi primiţi lumina Învierii, si pe  pe HRISTOS in inimile voastre! Cautati in sufletele voastre, bunatatea aceea pe care a sadit-o in adancul nostru, existenta Lui! Va doresc un PASTE FERICIT TUTUROR!

vineri, 18 aprilie 2014

Primavara iti trezeste simturile



  Toti prietenii mei stiu de pasiunea mea pentru citit. Asa ca profita la maxim de acesta informatie si la fiecare ocazie primesc pe langa alte mici atentii o carte. Asa am ajuns la o mica colectie in biblioteca mea, de carti primite cadou. Nici nu se putea mai bine :).  
Dragostea pentru carti este una aparte. De ce citesc? Pentru ca am amintiri care imi fura linistea, daca le las sa-mi ocupe mintea, pentru ca doar asa scap de unele temeri, pentru ca literele spun o poveste dintr-o alta dimensiune, unde evadez in cautarea linistii si a frumosului.  Acesta “flacara” este una veche, descoperita inca din scoala generala, cand frecventam biblioteca din oras, in cautarea lecturilor captivante, a romanelor de dragoste, a beletristicii in general.
Cum timpul dedicat acestei pasiuni a devenit tot mai scurt, am revenit la viata offline. Cand zorii zilei bat in geam, expressorul Saeco, de la Philips, cea mai noua achizitie din bucataria mea, ma ajuta sa-mi prepar cea mai aromata cafea, si apoi ma asez in fotoliul meu, unde ma asteapta de fiecare data,  cate o carte. 


Sunt momente unice, doar ale mele, in care nimic nu-mi distrage atentia, si incerc sa pastrez acest ritual in fiecare zi. Cartea si cafeaua merg mana in mana. Mai ales acum, cand totul este atat de usor, la atingerea unui singur buton. 
  Ultima carte primita de la prietena mea, Pelerinul Kamanita este un tribut adus idealurilor romantice, dar un tribut rescris infiorător de limpede, infiorător de aplecat asupra sufletului, asa cum ii sta bine unui romantic.


Tema iubirii este urmarită dincolo de limitarea carnala, acolo unde, despărtiti de trup, evolutia spirituala continua, cel putin cu aceeasi intensitate. Ideile romantice se incununeaza în aceasta scriere, chiar daca impreunarea fizica, intre cele două suflete pereche nu are loc. Pelerinul Kamanita se inscrie în seria romanelor inflacarate de cutarea spirituala.

Asa ca nu-mi ramane decat sa va indemn si pe voi, dragi cititori ai acestui blog, sa gasiti un gen preferat de lectura, si veti castiga cunostinte noi, folositoare, practic si spiritual. Iar daca este completata si de o cafea buna alaturi, sunteti chiar norocosi. E o activitate relaxanta, captivanta, departe de lumea TV-ului, unde sunt promovate  modele gresite pentru tanara generatie. 
Acad. Dan Berindei, intr-un interviu mai vechi spunea asa:
"Astazi s-a ajuns să se vorbească de moartea cartii, de disparitia ei şi este trist. (...) Fuga tineretului de lectura este deosebit de grava şi se impune să fie impiedicata. Citirea integrala a unor carti este indispensabila formarii şi dezvoltarii unui adevărat intelectual. O carte buna este o „fiinta” şi rasfoirea ei, uneori chiar mirosul ei, parcurgerea ei in intregime este invatatoare."

 Incanta-ti simturile cu Saeco, si lasa-te purtat de magie, in lumea povestilor pentru sufletul tau. Citind poti retrai momente ale copilariei, poti visa, poti iubi, o carte poate schimba un destin, iti deschide universul catre o alta viziune. Parintii au un rol foarte important in a cultiva copilului acesta pasiune, din primii ani de scoala. Mai tarziu va culege roadele educatiei sale. Iar cafeaua il va ajuta, avand numeroase beneficii pentru trup si minte!



- articol scris pt Blog Orkestra, proba "Primavara iti trezeste simturile" ;

miercuri, 9 aprilie 2014

Dovlecei pane


Ingrediente:

 - 4 dovlecei;
 - 2 oua;
 - 7 linguri faina;
 - sare, piper;
 - 200 ml bere blonda;
 - praf de copt;
 - verdeata- marar tocat;
 - ulei - pentru prajit;


Mod de preparare :

Se curata dovlecelul de coaja.
                           

Se taie felii potrivite.


Separat se face un aluat, prin care vom tavali dovleceii mai tarziu, din oua batute cu sare si piper.


Adaugam in compozitie 7 linguri cu faina ( pline). Consistenta trebuie sa fie smantanoasa, asemanatoare celei de clatite, sa nu curga.

  
Apoi putin marar, berea si 1/2 plic praf de copt.


Pregatim separat o farfurioara cu faina, prin care vom trece feliutele de dovlecei, anterior compozitiei cu bere.











Prajim feliutele tavalite prin faina si compozitie de pane in ulei incins, pana se rumenesc uniform pe ambele parti. 



Sugestie de prezentare - alaturi de tzatziki si o bere rece :)


P.S. Si un sortiment nou pe sufletul meu !!!




luni, 24 martie 2014

Mondonews si petele de cafea


   Primavara atat de mult dorita si asteptata si-a facut aparitia si in casele si sufletele noastre. Ma bucur dimineata de primele raze timide de soare, iar cu acest prilej imi fac in minte si planurile pentru o noua zi.
  Cafeaua aromata si aburinda ma asteapta cuminte in coltisorul meu, pe masuta de langa fereastra, unde dupa ce o deschid, admir salcamul din curte ce sta sa inmugureasca si ma asez, bucurandu-ma de aceste clipe minunate. 
Gesturile reflex intra in actiune apoi. Deschid laptopul, unde accesez portalul meu preferat de stiri – mondonews. Printre multe alte informatii noi, dimprejurul lumii, cel mai mult prefer sectiunea TURISM, unde aflu cele mai noi oferte spre destinatii de vacanta exotice.


 Citesc nerabdatoare ultimele noutati si mi se intampla de multe ori dupa aceea, sa privesc in gol, lasandu-mi mintea sa zburde libera, in calatorii imaginare. Un fel de a visa cu ochii deschisi.
Imi imaginez acele plaje insorite din Creta, unde cocktailul meu preferat ocupa locul cafelei, pe un sezlong, si poate si o carte in brate.

Lumea imaginara din mintea mea ma poarta catre locuri de vis, si daca teleportarea aceea din filme ar fi posibila, acum as vrea sa simt briza minunata a marii si valurile la picioare.
Visele si dorintele mele nu se incheie aici. Mi-as dori sa pot fugi departe de agitatia orasului, iar biletul catre aceasta destinatie sa fie doar dus. Locul acela plin de magie, reprezinta paradisul pentru mine. Mi-ar placea sa savurez din bucatele lor traditionale, sa petrec alaturi de oamenii locului in cluburile lor, sa ma plimb seara prin orasele de pe insula, sa descopar locuri noi, si tot aici sa-mi exprim talentul in arta fotografiei. Acele peisaje pe care le vedem la televizor imi apar in minte, ca un film mut.


E lumea in care totul e de vis. Spectacolul de lumini ale soarelui sa-mi umple sufletul de caldura şi de bucurie,  briza racoroasă a dimineţii sa-mi mangaie parul, iar nisipul sa-mi maseze delicat talpile, oferindu-mi o energie debordanta, iar prezenţa persoanei dragi sufletului meu sa reintregeasca acest magnific tablou! Marea sa fie martora fericirii şi iubirii noastre sincere. Sa fim  doar noi, marea şi soarele, intr-un minunat decor oferit de natura. Raiul pe Pamant! Ce mi-as putea dori mai mult?
  Un zgomot ma aduce din nou cu picioarele pe pamant. Blackie, motanul meu cel rasfatat, tocmai a varsat cafeaua..Cine o fi de vina? Gandul meu visator, sau Blackie? De fapt, stiu. Citisem un articol despre slujba de vis - calatoreste in jurul lumii intr-o excursie de 1 milion de dolari
Hmm, oare cum ar fi? Va las sa va ganditi.. Revin pe site dupa ce curat petele de pe covor :(. Se pare ca e o zi de marti..Voi sa aveti numai ceasuri bune!





Articol scris pentru BLOGAL INITIATIVE;
proba “ Ce gen de stire iti place?”



Despre unele lucruri..



  Anii trec, nu ma simt batrana, ma privesc cu atentie in oglinda si constat ca odata cu timpul vin si schimbarile in gandire. Maturizarea. Parerile, ideile, planurile nu mai sunt aceleasi ca la 20 de ani. Desi nu au trecut multi de atunci, doar 7. Maturizarea pt mine inseamna acceptarea unor lucruri pe care acum 7 ani nici nu le bagam in seama, sau pur si simplu nu-mi era gandul la asa ceva.
Acum 7 ani m-am casatorit si de atunci pot spune ca sunt alta. Nevoile, prioritatile, viziunea despre oameni si viata, totul s-a schimbat. 


  Cum o vad acum? Asemeni unei calatorii cu trenul. Un tren al vietii cu uscusuri si coborasuri, cu pante abrupte, dar niciodata nu m-am dat batuta. Si nu am deraiat de la ce mi-am propus sa realizez. Chiar daca am suferit, am plans, mi-am lins ranile, intotdeauna am avut puterea sa o iau de la capat. E important in aceste momente sprijinul primit, iar eu nu am fost niciodata singura.
Privind inapoi, pot spune ca viata bate filmul. Iar cateodata am senzatia ca nici nu am trecut prin ele, au venit si s-au dus toate, ca un bulgare de zapada, acum fiind doar file de poveste pt cei dornici sa citeasca, sa cunoasca .
Dupa atatea experiente de tot felul, traite in cei 27 de ani, ma simt o invingatoare. Pentru ca am stiut sa discern binele de rau, acum pot spune ca sunt mandra de mine si de educatia primita, de care voi fi toata viata recunoscatoare parintilor. Imi place sa cred ca am un inger acolo sus ce ma pazeste cu sfintenie si are grija sa aleg calea cea buna in viata, iar  tot echilibrul meu vine de acolo, din sanul familiei. Fara sustinerea din partea lor, nu as fi reusit sa depasesc momentele grele si incercarile ce mi-au fost date in cale. Ei m-au sustinut mereu, indiferent de alegerile mele, fiind acolo cand aveam nevoie.
  Inca un secret al reusitei mele?
Imi place sa cred ca mi-am creat o lume doar a mea. Asta mi-au spus cativa cunoscuti si jur ca nu ma deranjeaza. Pentru ca au spus-o la modul frumos, admirativ chiar. Cum adica? Constientizez tot ce se petrece in jur, lumea nebuna in care traim, dar asta nu inseamna ca sunt de acord cu toate. Nu traiesc intr-un glob de sticla, si nici nu incerc sa-mi construiesc unul, doar ignor toate relele din lumea asta, minciuna, ipocrizia, barfa, etc, si incerc sa culeg tot ce-i mai bun pt sufletul meu.


Ma hranesc din gingasia unei flori, din pasii stingheri ai bebelusilor in primii ani de viata, din versurile poetilor cu suflet sensibil, sau al unei melodii ce-ti intra in suflet de la primele acorduri, din sarutul dulce ce-l primesc la plecarea si revenirea mea acasa, din cantatul greierilor noaptea, ce te trimit la somn, sau al cocosilor dimineata, ce-ti dau de veste ca o noua zi incepe.
O lume in care prietenii se aleg cu grija si oricine e binevenit, daca intentiile ii sunt curate si sincere. Despre aceasta lume multi vor spune ca-i bizara, dar e o lume care imi place, sau asa percep normalul meu. Ca orice lucru, obiect, gest, facut cu sufletul sa se intoarca intr-o zi, sub o forma sau alta..E modul meu de gandire si mi-l asum!
  Sunt multe alte lucruri ce ma reprezinta, pe care le ador, fara de care viata asta nu ar mai fi a mea, daca nu as regasi in ea lucruri esentiale, despre care am mai vorbit, cum ar fi iubirea pt sufletul pereche, iubirea fata de natura, despre ciocolata ati citit aici, si de asemenea imi plac acele momente, doar ale mele. Dimineata, la o cafea aburinda, cand fac turul online al catorva bloguri de suflet,  in a caror pareri despre viata ma regasesc sau imi dau de gandit.
Pentru ca asa cum spune si Mihaela Radulescu intr-una din cartile sale, “suntem oameni, si nu roboti. Robotii nu simt, nu plang, nu se indragostesc, nu urla de durere cand le mor parintii, nu se plang de singuratate, nu se chircesc de dor, nu fac copii, nu au emotii, nu rad in hohote, si nici nu lacrimeaza de dragul unui copil care descopera lumea in felul lui. "
Si nu am renuntat sa scriu ganduri, sentimente, intamplari,  nostalgii, planuri, si retete culinare. Toate pt voi. 
In rest viata mea decurge intr-un normal al lucrurilor de femeie casatorita, gospodina responsabila pt sot si casa: muncesc, gatesc, iubesc, ma bucur de primavara, si astept ca si voi weekendurile cu acceasi incantare, chiar daca nu stau deloc. Tot timpul sunt in actiune: in piata, in bucatarie, s.a.m.d, iar la sfarsit imi place sa privesc rodul muncii mele, cand totul e curat si pus la punct. Nimic nu se compara cu satisfactia lucrului bine facut, iesit din mainile mele!
 Pentru ca v-am mai povestit cat de tipicara si perfectionista sunt :) Asta doar uneori, pt ca si timpul a devenit un lucru dupa care alerg, sa tin pasul, caci nu il vinde nimeni sa pot cumpara..:)). Si nici ziua nu are decat 24 h , asa ca pana la noi vesti despre mine, voi ramane o cititore a blogurilor voastre, si sper sa aveti de impartasit numai bucurii!