miercuri, 27 iulie 2016

Tocanita de pipote si inimi cu fusilli

Ingredinte :


- 800 gr. fusilli;
- 500 g pipote si inimi;
- o ceapa;
- 3 ardei kapia;
- 2 morcovi;
- 200 ml suc de rosii;
- 5 catei de usturoi;
- o legatura patrunjel;
- sare, piper si ulei;
- branza Emmental razuita;




Mod de preparare:

  Spalam bine pipotele si inimile apoi le punem la fiert pt aprox 1 h.
Intre timp, curatam si spalam ceapa, ardeiul gras si morcovii. Taiem legumele marunt si le punem la calit in cateva linguri de ulei, pt 10 min. 



Adaugam pipotele si inimile, sucul de rosii, apoi condimentam preparatul cu sare si piper. Lasam tocanita de pipote si inimi la fiert inca 10 minute, dupa care oprim focul si adaugam usturoiul taiat felii subtiri si patrunjelul. Amestecam, lasam cateva min, sa se intrepatrunda aromele.


 



Separat se fierb pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. 
Asezam apoi pe farfurie, mai intai patul de fusilli, pipotele, cateva linguri de sos si legumele calite, pt culoare si emmentaler deasupra. Un adevarat dezmat!









vineri, 1 iulie 2016

Muschiulet de porc cu legume la tigaie

Ingrediente:
1 kg muschiulet de porc ;
1 kg ciuperci ;                             ardei gras rosu 2 buc ;
ulei ( pt prajit )
condimente ( usturoi praf, rozmarin, cond. universal )
ceapa verde;






Mod de preparare:
  Muschiuletul se taie cubulete. Se incinge ulei intr-o tigaie cu margini inalte. Prajirea carnii de porc la foc potrivit, pe fiecare parte garanteaza obtinerea unui preparat deosebit ! 








Pregatim legumele intre timp, dupa preferinta fiecaruia. Eu am taiat morcovul rondele, ardeiul fasiute si ciupercile in functie de marimea lor in jumatati, sferturi. 



 Le-am adaugat langa carne, impreuna cu condimentele. 
Timpul de preparare - aprox 45 min, pana cand carnea prinde o culoare rumena si legumele calite devin moi, suculente. 


* Optional, spre sfarsitul prajirii, cand bucatile de carne s-au rumenit usor, iar legumele s-au inmuiat, se poate adauga dupa preferinte smantana, sos de rosii. zeama de lamaie sau vin.
Preparatul se serveste cald, presarat cu verdeata (patrunjel, marar, ceapa verde, busuioc), taiata marunt.









joi, 23 iunie 2016

Pulpe de pui crocante cu mazare

Ingrediente :

1 kg mazare congelata
4 pulpe de pui
3 - 4 linguri de pasta de tomate      
1 capatina de usturoi                                               
1 morcov
1 pahar vin alb
condimente ( delikat, rozmarin, mix condimente pui)
foi de dafin
ulei pentru prajit


















Mod de preparare:

Am spalat bine pulpele si le-am fiert 30 min la foc mic, dupa care le-am prajit in ulei.


 

  Dupa aceea, in uleiul in care am prajit pulpele am adaugat usturoiul curatat, intreg, pe care l-am rumenit pana si-a schimbat culoarea, am adaugat vinul, condimentele, mazarea, morcovul si supa de pui, rezultata in urma fierberii pulpelor. 
Dupa aprox. 30 min, timp in care mazarea a fiert, am adaugat pasta de tomate, cateva bucati de piept la gratar (optional) si pulpele prajite anterior pt 10 min, cat sa prinda carnea o culoare rumenie si aroma sa sa completeze gustul mancarii. Puteti servi alaturi de o salata verde.







luni, 9 mai 2016

Nomasvello. Cuvantul de ordine - eleganta si stralucire

   V-am mai spus cat de mult imi iubesc partenerul de viata si ca oricare cuplu, avem si planuri de viitor. Primul dintre ele, nunta, s-a intamplat de curand.  Mai exact anul acesta, dupa Sfintele Pasti. Cum pregatirile erau in toi, agitatia, tensiunea, emotiile au fost la cote maxime! Totul intra in linie dreapta. Perfectionista din fire cum sunt, m-am asigurat de faptul ca acea zi va fi perfecta. 
De un singur lucru mi-era dor...De linistea mea interioara, de timpul meu liber...Somnul, alimentatia, echilibrul din viata mea, nu au mai fost ca altadata.. Se vedea si se simtea pe chipul meu. Nimeni nu isi doreste riduri, cearcane si alte surprize neplacute, mai ales in ziua in care va spune DA, o zi in care imaginea conteaza parca mai mult ca niciodata.  
Cum toti stiau ca imi doresc ca ziua nuntii sa fie perfecta, trebuie sa ma laud putin si sa va povestesc de surpriza facuta de sotul meu, inca din prima zi de functionare a centrului Nomasvello, care avea legatura cu data nuntii. Aflasem de faptul ca s-a deschis in Galati si in Braila, orasul meu natal acest centru, pe 30 martie a a acestui an. Eram in culmea fericirii, iar atunci cand intentionasem sa merg catre acestia pentru informatii suplimentare privind serviciile oferite, sotul imi sopteste la ureche ca am deja o programare, in apropierea datei casatoriei. Asteptarea a fost destul de grea, ardeam de nerabdare, dar a meritat. 
  Daca de vestimentatie si make-up s-au ocupat oameni profesionisti, care m-au ajutat sa iau cele mai bune decizii, care sa ma avantajeze, cei care mi-au fost alaturi ca tenul meu sa straluceasca prin toti porii in acea zi au fost cei de la Nomasvello, o companie cu traditie atat in Romania, din 2010,  in 12 orase din tara, cat si pe plan international, fiind cea mai mare retea de centre de infrumusetare din lume, 1200 la numar, in tari precum Spania, Italia, Slovenia, Croatia, Bulgaria, Elvetia, Serbia si Mexic.  Pe scurt, Nomasvello este locul în care frumusețea este la ea acasa, o oază de pace și echilibru.  Acest centru ofera servicii menite de a ne redobandi frumusețea fizica prin serviciiile oferite, cum sunt cele de epilare definitiva, rejuvenare faciala, tratamente de tonifiere, anticelulitice, albire dentara, tratamente faciale anti-age. Multe vedete de la noi din tara le-au trecut pragul si se declara multumite, datorita personalului, atmosferei si calitatii serviciilor. 
 Sunteti curioase cum m-am intors de acolo? Cu zambetul pe buze, mai revigorata, cu un tonus nou, si pregatita de ziua cea mare. Totul a mers struna, iar frumusetea, relaxarea si siguranta se reflectau pe chipul meu. M-am simtit grozav, frumoasa, deosebita si acest lucru a contat cel mai mult. Cuvintele sunt prea sarace pentru a descrie starea de bine indusa de toate tratamentele oferite. 
Pentru mine, au fost clipe de rasfat si relaxare de care aveam nevoie. Si cred ca le si meritam, nu credeti ? Avand in vedere cat de bine cunosc Braila, sunt uimita de calitate, profesionalism, abordare, e...altceva, se diferentiaza mult fata de restul centrelor de infrumusetare, atitudinea si felul cum arata totul, cu mult simt estetic, perfect curat, chiar si linistea si rabdarea personalului, fata de restul, unde e o agitatie continua, da dovada de preocupare fata de fiecare clienta in parte. 
De aceea multumesc personalului de acolo, au fost foarte bine instruite, s-au ingrijit de fiecare milimetru de pe suprafata tenului meu, se vede ca fac ceea ce le place, cu pasiune si dedicare. Promit ca voi reveni cat de curand. N-ai cum sa fi nemultumit cand esti tratat regeste! Recomand cu caldura tuturor doamnelor si domnisoarelor centrul Nomasvello acum si in provincie, mai aproape de noi, in Braila si Galati. 
E o experienta unica, unde va veti simti ca o adevarata diva. Rasfatati-va sufletul cu clipe de neuitat, iar chipul va radia de liniste si fericire!






  „Frumusețea trezește sufletul la viață.” 
Dante Alighieri

miercuri, 20 aprilie 2016

Salata de pui cu ciuperci

Ingrediente : 

- 2 buc. piept de pui dezosate;
- 1 borcan ciuperci ( conserva ) ;
- 1 ceapa;
- maioneza ;
- condimente ( sare, piper ) ;
- 3 - 4 castraveti la otet ;
- o conserva porumb dulce ;

Mod de preparare : 
  Pieptul de pui se pune la fiert impreuna cu ciupercile. In acest timp ne ocupam de tocatul cepei si al castravetilor, pe care ii taiem rondele. 
Apoi, cand pieptul de pui a fiert, dupa ce s-a racit il rupem in fasiute sau il taiem bucatele mici. 

 

 Se amesteca toate ingredientele, adaugam condimentele si maioneza.



Se orneaza dupa preferinte. Dupa ce a stat la rece aprox 30 min, putem servi. 





joi, 31 martie 2016

Ciolan de porc cu bere la cuptor



Ingrediente:

- 1 ciolan porc;
- condimente - dupa preferinta  ( mix pt gratar, rozmarin, usturoi praf, etc );
- 1 cutie bere blonda ( sortimentul preferat);
- 2 - 3 linguri ulei;



Mod de preparare:

 Ciolanul se cresteaza putin pt a se patrunde si un aspect mai frumos. Se aseaza intr-un vas adanc, incapator, se unge cu ulei pe toata suprafata si se condimenteaza. Se aseaza pe gratarul cuptorului, cu o tava dedesubt, in care am pus apa si verdeturi aromate, pt un plus de gust si miros. 
Se lasa la cuptor 2 ore, timp in care se stropeste ciolanul cu sosul format in tava si se toarna pe el bere. 






Cand este gata, crusta este rumena si crocanta, iar carnea se desprinde cu usurinta de pe os, este suculenta, aromata  si frageda. 







 Se poate servi alaturi de o salata sau garnitura care va place - cartofi, legume, orez..



Cu siguranta voi repeta reteta, e o mancare satioasa, gustul este demential...!
Imposibil sa rezisti tentatiei!  







luni, 28 martie 2016

Crap la cuptor cu legume

Ingrediente:

1 crap 1 kg - 1,50 kg;
1 telina mica;
2 cepe;
4 - 5 catei usturoi;
1 ardei rosu;
2 lamai;
1 fir de ceapa verde;
1 rosie;
1 ceasca vin alb demidulce;
1 ceasca suc de rosii;
condimente peste;


Mod de preparare:

  Cu pestele stim ce trebuie sa facem, il curatam de solzi, ii scoatem urechile si-l evisceram. Il spalam apoi bine în apa rece pentru a-l curata si am indepartat coada cu foarfeca de bucatarie. 
Legumele le spalam si taiem cubulete, usturoiul doar il curatam de coaja, lamaia o vom taia felii, fara a indeparta coaja care va aroma pestele in cuptor, apoi il  crestam pe lateral,  il ungem cu ulei, condimentam, introducem feliile de lamaie si  in tava în care se pune peştele la cuptor se pregateşte un pat de legume facut din cubuletele de ceapa, morcov, telina, ardei, cateii de usturoi, adaugam vinul si sucul de rosii ( 1 ceasca). 


Se introduce tava la cuptor la foc moderat pt 60-90 min, in functie de tipul cuptorului, stropind din cand in cand crapul cu lichidul din tava. 


Se portioneaza, noi am servit cu garnitura de cartofi prajiti, rosii si ceapa verde.




duminică, 28 februarie 2016

Friptura de porc cu mere, la cuptor




 Ingredinte: 

o bucata muschiulet de porc;
- 3 carnati semi-afumati;
- 1 ceapa rosie; 
- 1 capatana usturoi;
- 5 mere galbene;
- 1 gutuie;
- 10 ciuperci Champignon potrivite;
- condiment universal ( potrivit pt orice tip de mancare cu carne)
- delikat;
- 1 cana cu vin alb demi-dulce;
- 1 morcov;
- 1 ardei kapia;


Mod de preparare:

  Carnea se spala bine de toate impuritatile, o vom cresta pe latime si o intepam din loc in loc, sa se patrunda la cuptor. 


Se condimenteaza si se aseaza in tava unsa cu ulei in prealabil, iar pe langa vom aseza carnatii semi-afumati pt un plus de gust, se adauga usturoiul intreg, doar curatat de coaja, ceapa o vom curata si taia sferturi, rondelele de morcov si ardeiul taiat cubulete, ciupercile curatate si spalate si gutuia taiata felii, merele intregi cu coaja, toate se adauga in tava, apoi se toarna vinul cu care imbatam aromele carnii, legumelor si fructelor, pt un plus de savoare si se adauga delikat dupa gust. 


Se lasa la cuptor aprox 2 h, timp in care, din cand in cand ungem bucata de carne cu sosul format in tava. Completati cu apa sau vin daca este cazul.
Atunci cand muschiul de porc devine rumen si se patrunde usor cu furculita si merele s-au copt frumos, impreuna cu celelalte legume, iar sosul este scazut putem opri focul.
Se poate servi alaturi de orice garnitura preferati.





luni, 22 februarie 2016

O lume mai frumoasa - la mine in suflet


  Printre multitudinea de taskuri la birou si indatoriri ale femeii acasa, in putinul timp liber imi place sa cred, fara exagerare ca sunt un om "colector" de frumos, un om care traieste pentru iubire, iubeste şi este iubit. Imi place viata cu provocarile ei, oamenii veseli si iubirea adevarata, din asta ma hranesc, reprezinta motivatia vietii, de cate ori mi-e greu si altfel nu stiu sa traiesc.
Nu pretind ca sunt perfecta si nici vreo sfanta, departe de mine gandul asta, incerc pe cat posibil sa stau departe, sa evit, sa fug, sa ignor rautatea si uratenia din jur, desi uneori nu-mi iese, viata aratandu-mi toate fetele ei imi da certitudinea ca nu traiesc intr-un glob de sticla.
Viata oricum e grea...indiferent de atitudinea si gandurile mele, asta e realitatea. Insa pot spera, pot gandi, pot trai altfel. Iubesc tot ce-i frumos pe aceasta lume, voi pleda totdeauna pt frumos, iubire, dor, muzica si poezie! In lumea mea buzele nu gasesc puterea sa graiasca iubirea, bunatatea si pacea... o lume ce-n interiorul meu declara razboi impotriva rautatii si impotriva indiferentei, o lume in care detest falsitatea, in care evadez uneori si nu-si au locul minciuna, ipocrizia, manipularile, e un coltisor de rai, o lume magica, e multa liniste si echilibru. Sunt eu asa cum simt sa fiu, dincolo de tot si toate.


Asemenea stuparului care se ingrijeste ca albinele sale sa ofere cea mai buna miere, trudind obtine aceste rezultate, la fel si eu in in adancul sufletului am ales cu grija oameni buni, frumosi si sinceri, amintiri dragi si toata esenta si frumusetea pt care merita sa fiu doar eu cu mine, de cate ori "afara" nu mi-e bine sau nu ma regasesc.
Uratenia, prostia, pierzania, negativismul, carcoteala din jur m-au impins in micul meu univers, in lumea mea interioara, unde e bine si frumos. Aici sunt lucruri cu o valoare inestimabila, am cules din lume tot ce merita sa fie pastrat cu grija, ca intr-un oracol vechi : poezii si melodii de suflet, ganduri bune si curate, mult optimism, speranta si incredere in Dumnezeu si indiferent cate aprobari sau dezaprobari voi primi, raman acelasi om ( idealist si visator spun unii, poate chiar naiv ), insa tare mi-as dori ca acesta lume sa existe cu adevarat, sa lasam deoparte frustrarile, ura, invidia, sa traim frumos,  in armonie unii cu ceilalti, nu doar sarbatorile sa fie un prilej al iertarii si al iubirii. Pentru ca zi de zi traim printre oameni, alaturi de care viata ar trebui sa fie o bucurie, sa putem vedea frumusetea sufletului lor, sa aducem lumina si speranta celor aflati in nevoie, in loc sa aruncam cu pietre si vorbe de ocara.
  Pentru unii aceste vorbe par a fi luate din basme, iar lumea noastra pare o jungla uneori, dar nimeni si nimic nu ma poate schimba. Pentru o constiinta curata, prefer in toate situatiile vietii sa arat principiile si educatia primita, bunul simt, o vorba buna, o alinare, un zambet si o imbratisare sa pot oferi oricui si oricand. Si asa am de gand sa raman, chiar daca unii vor profita de asta.
De astfel de oameni autentici, care cunosc valoarea cuvantului, a respectului si a omeniei, frumosi la suflet, locali si de incredere caut sa ma inconjor in toate zilele ce vor urma, alaturi de care sa ma pot dezvolta, fara scopuri ascunse, interese sau false prejudecati.
Asa cum spunea si marele nostru poet Ioan Slavici  "Una din marile multumiri ale vietii este sa te stii un om bun...si sa ramai. " Ma incapatanez sa cred ca mai exista in fiecare din noi un strop de generozitate, afectiune, bunatate, sinceritate si respect.
 Doar asa putem avea o lume mai buna...si atunci cand putem ajuta, in orice fel, sa nu stam pe ganduri! Doar atunci cand din putinul tau oferi si celorlalti vei simţi şi vei trai ce inseamna iubirea si viata. Chiar si o mana pe umeri, uneori face minuni! Sau cum spunea bunica mea odata " A fi mare nu-i mirare, a fi OM e lucru mare! "
Frumusetea sufletului unui om vine din daruire, credinta si puterea de a ne ridica dupa toate incercarile vietii..!

sâmbătă, 17 octombrie 2015

Viata, un cocktail dulce, uneori amar..

  Oamenii dezamagesc si asta doare, dar cred ca durerea vine din faptul ca m-am lasat amagita de oameni ieftini, duplicitari, dar cand starea aceasta trece ma aleg cu o lectie, ma cunosc pe mine in situatii ca asta si raman apoi cu mandria ca nu sunt ca ceilalti, mandra de sufletul curat si sincer pe care mi l-a dat Dumnezeu, de faptul ca raman autentica si demna, iar furtuna din suflet va lasa ordine si liniste, dupa ce timpul va cerne oamenii ce merita sa ne ramana alaturi pt totdeauna, nu pt un timp sau pt un interes.
Asa se intampla, ca unii oameni sa fie o lectie din care vom invata sa ne pretuim in primul rand pe noi, sa realizam ca orice e de vanzare pe lumea asta, nu si sufletul, de dragul de a fi placut celorlalti, pt ca eu personal nu ma pot minti pe mine si nu pot mima placerea unei companii, daca ea nu exista!
Insa din pacate, in lumea in care traim suntem inconjurati si de astfel de oameni .. Uneori tacerea e un raspuns al dezamagirilor fata de oameni...Parerile de bine despre ei ( iti dau citate din Cioran, dar isi freaca mainile cand e rost de vreun scandal ) se duc pe fundul marii cand observ cat de tare ma pot insela, dar nu din naivitate, ci pt ca viata imi arata ca timpul lor a expirat si e cazul sa merg mai departe in cautare de oameni adevarati..
  Intrebarile la care nu am inca raspuns sunt: Care e miza rautatii si duplicitatii, cum se pot preta la josnicii , de unde o fi satisfactia calcarii pe cadavre, unde o fi constiinta? Cum sa nu te apuce dezgustul? Prin faptele lor se discrediteaza singuri, iar limbajul non-verbal ii tradeaza, contrazicand toate vorbele lor. Satisfactia li se citeste pe chip si uneori pun paie pe foc, speculand orice situatie in mod ironic si sfidator, pt subiecte de barfa, prin care dovedesc lasitatea si mojicia lor...
"Pentru ca omul nu isi cunoaste limitele, dar uneori le depasește în cruzime si prostie. Daca omul si-ar depasi limitele în bunatate și iubire, Pamantul ar fi Rai pentru toti." Nu eu am spus-o, dar cine a gandit in felul asta, mare adevar a grait!

 Zilnic observ toate astea, dar incerc sa stau deoparte de ele, prin tot ce fac fiind interesata de dezvoltarea personala si profesionala. Trebuie sa invat cand sa tac, cand sa vorbesc, cand sa plec, cand sa raman, cand sa spun „adio", ori doar "la revedere” , voi invata, dar toate astea în mers, in timp ce voi cadea, ma voi ridica, abia atunci voi realiza cat de puternica sunt!  
Nimeni nu-i perfect, mai am multe de invatat, dar cred ca lectia cea mai folositoare mie ar fi aceea sa ma apreciez mai mult, fara a ma urca pe un piedestal, si sa spun ca sunt un om simplu care iubeste omenia, bunul simt, acele calitati adevarate, care dezvaluie un suflet frumos  si tot mai rar, in zilele noastre. Iubesc oamenii, adevarul, cuvantul, natura, darnicia, rasaritul, zambetul, simplitatea, imbratisarile.
Dincolo de problemele cu care ne confruntam zilnic, griji, nefericiri, stress si altele, realizez ca viata de fapt e un cocktail de lacrimi si zambet , tristeti si bucurii. De fiecare din noi depinde cum interpreteaza lucrurile, ce lectie culege de la viata si cum merge mai departe, spre alte provocari!  

Alegerile noastre ne croiesc drumul in viata..Pentru ca rolul nostru e sa evoluam, trecand prin esecuri si dezamagiri care ne intaresc si ne formeaza ca oameni...

duminică, 27 septembrie 2015

Tocanita de porc cu legume

Ingrediente :

- 1 kg pulpa de porc;
- 4 buc. ceapa;
- 2 ardei kapia rosii;
- 7 - 8 palarioare ciuperci;
- 1 cutie de rosii cuburi;
- marar ( uscat sau verde );
- 1 legatura patrunjel;
- ulei;
- sare;
- piper;




Mod de preparare :

  Carnea si legumele se spala si se pregatesc pt a fi calite pe rand in ulei.


Bucatile de carne le-am prajit intr-o cratita incapatoare pe toate partile, dupa care le-am scos si le-am dat deoparte.                                                                                                                                                          



In uleiul ramas, am calit ceapa si ciupercile pe care le-am curatat si taiat intre timp, apoi am pus cubuletele de ardei.


Am lasat la calit pana cand legumele s-au inmuiat, am adaugat rosiile, carnea prajita, verdeata tocata marunt, sare si piper.
Daca este nevoie se poate adauga o cescuta de apa si se introduce la cuptor pt. 20 de minute.
  Separat am prajit un dovlecel, taiat rondele, tavalit prin ou si faina, pe care l-am servit alaturi de tocanita noastra.