Reteta preferata a sotului meu :)
Ingrediente :
- un pui grill ( 1.0 -1.5 kg )
- apa
- boia dulce
- delikat
- usturoi praf
- ulei
Mod de preparare:
Ne vom ocupa mai
intai de pregatirea marinatei, cu care vom unge puiul. Intr-un bol micut am pus
condimentele, pe care le-am amestecat cu o lingura de ulei, pana am obtinut
consistenta unei paste.
Trecem la pregatirea puiului, pe care il vom spala si curata,
atat la exterior cat si la interior. Apoi il vom sterge usor prin tamponare, pt a
elimina excesul de apa, si vom unge puiul, pe toata suprafata. Va sta la
marinat, in frigider minim 1 h, pt patrunderea aromelor.
Dupa care pregatim o
sticla de 0,5 l, pe care o umplem cu apa rece, si introducem puiul. Il asezam in tava de la cuptor a aragazului, unde turnam
2 cani de apa, si optional puteti adauga foi de dafin, catei de usturoi, cubulete
de cartofi, alte tipuri de carne, dupa preferinte.
Puiul astfel pregatit va sta la cuptor minim 1, 30 – 2 h. Daca
apa scade pe parcurs, vom adauga treptat 1 cana apa. Flacara aragazului nu va
fi puternica, ca puiul sa se patrunda bine si pe interior. Gatit in acest fel, puiul
isi va pastra carnea frageda si aromata. Acesta reteta seamană foarte mult cu
puiul la rotisor, este apetisant şi în acelaşi timp consistent, cu o crusta
crocanta.
Se poate servi cu orice garnitura doriti dvs. Eu am prajit
separat cativa cartofi si am pregatit o salata de hrean cu ridichi, pe care
le-am dat pe razatoare si le-am dres cu putin otet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
PAREREA TA ?