joi, 31 martie 2016

Ciolan de porc cu bere la cuptor



Ingrediente:

- 1 ciolan porc;
- condimente - dupa preferinta  ( mix pt gratar, rozmarin, usturoi praf, etc );
- 1 cutie bere blonda ( sortimentul preferat);
- 2 - 3 linguri ulei;



Mod de preparare:

 Ciolanul se cresteaza putin pt a se patrunde si un aspect mai frumos. Se aseaza intr-un vas adanc, incapator, se unge cu ulei pe toata suprafata si se condimenteaza. Se aseaza pe gratarul cuptorului, cu o tava dedesubt, in care am pus apa si verdeturi aromate, pt un plus de gust si miros. 
Se lasa la cuptor 2 ore, timp in care se stropeste ciolanul cu sosul format in tava si se toarna pe el bere. 






Cand este gata, crusta este rumena si crocanta, iar carnea se desprinde cu usurinta de pe os, este suculenta, aromata  si frageda. 







 Se poate servi alaturi de o salata sau garnitura care va place - cartofi, legume, orez..



Cu siguranta voi repeta reteta, e o mancare satioasa, gustul este demential...!
Imposibil sa rezisti tentatiei!  







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PAREREA TA ?