luni, 15 mai 2017

Iahnie de fasole cu carnati afumati si muraturi


Nimic nu se compara cu o fasole scazuta cu afumatura si un blid plin cu muraturi asortate, din care sa nu lipseasca gogonelele, castravetele acru si gustoasa conopida, sau un bob de strugure dulce-acrisor..

Ingrediente:

- 400 gr. fasole boabe ( uscata );
- 2 cepe potrivite;
- 2 morcovi;
- 1 ardei gras rosu;
- 100 ml suc de rosii;
- 1 lingura pasta de tomate;
- 5 carnati afumati ;
- ulei ( pentru prajit )
- 2 foi dafin;
- 1 leg. marar;
- sare si piper, dupa gust;





Se alege fasolea si se spala bine in mai multe ape. Se pune la fiert in apa rece.
Se da in cateva clocote si se scurge apa.
Se completeaza cu apa fierbinte si se continua fierberea.
Intre timp, tocam ceapa, morcovul si ardeiul, pe care le vom cali in ulei.

. Cand legumele devin translucide, adaugam carnatii taiati rondele ( personal, am prajit 2 intregi, pentru ornat pe farfurie, la final).
Lasam mancarea la foc potrivit, amestecand din cand in cand si adaugam apoi bulionul si sucul de rosii.
Condimentam cu sare si  piper si lasam sa fiarba cateva min, pana scade si mancarica are consistenta dorita.
Cand fasolea este gata luam vasul de pe foc si adaugam marar tocat.
Merge de minune cu muraturi!



Un comentariu:

  1. Mancarea sata ma face sa fiu mandra ca sunt romanca, e savuroasa.

    RăspundețiȘtergere

PAREREA TA ?