sâmbătă, 11 mai 2013

Romania in fundul gol



  E weekend. Bubulina si-a indeplinit misiunile gospodaresti pe ziua de azi (gatit, curatenie, etc). De-ale femeilor casatorite…J
Acum zic, ca orice om, ca o pauza nu strica. Ma asez comod pe canapea si butonez telecomanda . Constat rapid ca nu a fost o alegere inspirata. Scandaluri, televovele, cancan-uri, senzationaluri, ( SOC! SOC! SOC! ) , reclame si sex. Cat mai mult sex!!! Incepand de la violuri, pt ca nu exista stiri fara un viol, pana la fatuci dezbracate care danseaza lasciv in timp ce producatorii isi freaca mainile de bucuria rating-ului., oriunde as incerca sa schimb postul, doar asta e in prin plan. Nici folclorul nu mai e cea fost odata… Generatia mai tanara a chinuit si a modificat in asa fel frumosul costum national de nici acela nu a scapat de lama foarfecelui in disperarea si vanatoarea asta de public avid sa vada picioare cat mai dezgolite. 


Uneori, şi ziarele „serioase” lasă să se strecoare, în josul cate unei pagini marginale de divertisment, sau de „diverse”, cate o barfă, picanterii semnate anonim despre celebrităţi din sport, cinema, sau politică. De o vreme, procentul de tabloidizare a tuturor ziarelor şi a televiziunilor a atins cote alarmante. Fenomenul este simptomul unei primejdioase degradări sociale, morale şi intelectuale. Bunul gust şi buna cuviinţă sunt în comă.
  Daca acum zeci de ani parintii nostrii nu aveau ca surse de divertisment decat Radio Romania Actualitati si cateva posturi TV, si alea bine cenzurate si controlate, ne putem considera norocosi, datorita tehologiei avansate, insa nu sunt de acord cu parintii care isi lasa copilul liber sa aleaga si sa ramana nesupravegheat, datorita lipsei de timp, in fata  televizorului sau pe internet. In scopul acesta au fost si cateva campanii de atentionare pt acestia,  care sper ca le-au dat de gandit. Inventarul „culturii” autohtone a ajuns să semene a  groapă de gunoi. Violul, crima, accidentul, vedetele de carton,  sunt principalele subiecte abordate. 

  Renunt indata la televizor in favoarea calculatorului. Aici, fie ca esti cautator de saituri XXX, fie ca nu, pe unele pagini esti redirectionat fara voia ta in sfera acestor mizerii, in majoritate internationale. Asta ma duce cu gandul la faptul ca unele lucruri au fost scapate de sub control, duse pana la o exagerare nefireasca a lucrurilor.
  Ce sa mai spunem despre facebook? Auzisem de curand un nou slogan “ Daca n-ai facebook nu existi”. Atunci ma intreb daca mai ramane ceva personal, doar al nostru, intim? Unii isi posteaza acolo intreaga activitate a zilei, cand se trezesc, starile pe care le simt, adevarate sau nu, unde se afla, dramele din viata lor, iar unii, mai “destepti” usureaza munca politiei dand indicii despre ei sau ajung sa fie pradati de hoti anuntand ca pleaca in vacanta.. Nimic nu mai e secret in viata lor. Multi se intalnesc pe strada si nici nu se saluta, dar impartasesc cu acestia toata viata lor in mediul virtual.
Aceasta socializare e inteleasa gresit, totul se interpreteaza dupa bunul plac al fiecaruia. Insa fara sa realizeze, multi risca sa cada in penibil. Ajung tinta comentariilor rautacioase sau pe mana politiei. Motivul pt care cred ca informatiile oferite despre ei sunt interesante e fie plictiseala, fie lipsa de modestie, fie frustrarile personale, habar n-am.
   Ideea e ca poate e vremea sa deschidem putin ochii, sa avem mai multa grija la mediul virtual si ce inseamna termenul “prieten” in adevaratul sens al cuvantului. Poate exagerez putin, dar imi place sa fiu prevazatoare cu viata mea si sa incerc sa fiu de folos si altora, daca se poate.
Si in cazul in care nu ati inteles, iata ce ne spune Mircea Badea despre aceasta retea de socializare, in stilul sau caracteristic…J


8 comentarii:

  1. E adevărat, am scris mai mulţi pe aceeaşi temă Probabil că nu ai vrut, dar ai reuşit să-l ridiculizezi pe M. Badea (uneori, chiar merită). Discursul lui se urmăreşte foarte greu, fiind redat uşor cu acceleratorul, aşa încât are accente de caţă isterică. Încearcă şi ai să vezi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu, si eu m-am prapadit de ras cand am vazut materialul, mai sunt cateva postari pe blog unde are un punct de vedere..:) O zi frumoasa in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  3. E lumea in care traim, facem parte din ea, tre sa ne adaptam. Ca e buna sau rea, nu avem nici o putere. Sau stai sa te gandesti la o paralela intre "traiesc azi, vreau inapoi la comunism" si "internetul actual sau instaurarea ACTA". Unii fac bani din toate chestiile astea pe care le promoveaza , deci banii vorbesc si lumea ii aproba ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am trait vremuri de comunism sa fiu nostalgica acelor timpuri, aveam doar 3 anisori cand a cazut acel sistem, dar nici timpurile ce le traim nu sunt tocmai in regula. Nu prea stiu incotro ne indreptam cu asa lume nebuna...

    RăspundețiȘtergere
  5. intr-adevar asa este cum spuneti pe vremuri copiii se jucau pe afara si nu aveau dekt adevaratele desene animate pe cand in ziua de azi nu mai vezi dekt desene cu batai stirile care sunt date la observator indruma copiii si oamenii sa faca tot mai multe rele....pacat

    RăspundețiȘtergere
  6. De ce va tot plangeti ?! Cine e de vina, nu cumva VOI ?! Votantii fara creier ?! HOMO RETARDATUS ?!

    RăspundețiȘtergere
  7. E suficient faptul ca postezi sub anonimat, consider ca nu e locul potrivit sa jignesti! Puteai sa te exprimi elegant, sau pot demonstra oricand faptul ca pana la alegerile locale 2012 din orasul meu nu am mai votat NICIODATA pt ca nu am crezut in nimeni si oricum nu era un subiect despre politica. Nu avem puterea de a vota ce vedem in presa sau la TV, avem varianta de a iesi sa ne bucuram de caldura soarelui sau a deveni public tinta pt ce ni se ofera! Sau putem merge la biblioteca unde sa citim Cartea Bunelor Maniere sau cum sa nu jignesti cand comentezi pe un blog !!!

    RăspundețiȘtergere

PAREREA TA ?