joi, 2 mai 2013

Hai sa ajutam!  Noi, dintru inceputul plamadirii acestui neam, asa ne stim, romani si crestini ortodocsi, de 2000 de ani. Traim fiecare perioada calendaristica din an cu frica de D-zeu, cu evlavie si cu credinta. Chiar saptamana ce sta sa se sfarseasca e incheiata cu o mare sarbatoare a noastra, a ortodocsilor. Sfintele Pasti. Despre ce inseamna acesta mare sarbatoare stim cu totii. Mai stim si ca pana in Duminica Pastelui ne pregatim timp de 40 de zile casele si sufletele pt a intampina Invierea Domnului asa cum se cuvine.
  Am sa citez din memorie cuvintele parintelui spuse la slujba de Denii la care am participat aseara despre acesta perioada : “Este un timp dăruit spre curăţirea inimii, de înălţare a duhului către Cel ce Se pogoară în mormântul sufletelor noastre ca să-l lumineze cu lumina Învierii Sale. E perioada credinţei. Mai ales în aceste momente este foarte important să nu uităm să facem daruri săracilor. Altă problemă importantă este să-i ajutăm pe fraţii noştri neajutoraţi, să le oferim mai multă dragoste, căldură şi compasiune. Este momentul sa ne dam mana cu mana, sa fim alaturi macar cu sufletul de cei aflati in durere. “ 


  Un astfel de caz este d-na Mariana Tilica, o mama care isi striga durerea catre noi toti pt a mediatiza cazul baietelului nevazator in speranta ca cineva ii va auzi disperarea si acest copil va putea vedea lumina zilei si se va putea bucura de copilarie. Este din Hanesti, Botosani si are nevoie de ajutorul nostru pentru a-i reda coplilului sau vederea.. La 6 luni a fost diagnosticat cu o afectiunea foarte grava a retinei, iar singura solutie este o interventie chirurgicala in SUA. Costurile interventiei si deplasarii se ridica la 30.000 de dolari, bani de care familia nu dispune. O oază de speranţă se întrevede printr-o operatie la clinica William Beaumont din Detroit care trebuia începuta de la o vârstă cât mai fragedă, însă costurile sunt cu mult peste posibilităţile financiare ale parinţilor sai. Cu fiecare zi ce trece timpul se  întoarce  împotriva sa şi cu fiecare zi care trece se scurg şi şansele sale de a putea vedea vreodată. Dorinel are acum 4 ani.
  Aşa ca m-am gandit să scriu povestea lui, în speranţa că o vor citi destui oameni cu inima bună ce i-ar putea acorda o şansă să nu mai întrebe niciodată ce culoare are cerul, luna si stelele…


  Oamenii trebuie ajutati sa inteleaga ca ajutandu-si aproapele, se ajuta pe sine in primul rand, construindu-si comori in cer pt iertarea pacatelor.  Dacă cunoaşteţi oameni cu suflet mare, care şi-ar dori să sprijine acest sufletel nevinovat au acum toate mijloacele sa o faca si sunt bineveniti.. Noi putem sa-l ajutam pe Dorinel sa cresca mare si sanatos!
    Acestei cauze i s-au alaturat si o mana de bloggeri printre care si eu, Asociatia Salvează o inimă, Monitorul de Botosani, televiziunea locala Tele M, Biserica Vovidenia din Botosani in frunte cu Parintele paroh Partenie Apostoae si altii, cu totii dorindu-ne acelasi lucru : ca Dorinel sa vada!
  O rugaciune si un gand curat sa-ti aline sufletul, copil bun si sa poti vedea cat mai curand chipul mamei tale!

Cum poti ajuta

Doneaza
Titular cont : Tilica Mariana - mama copilului

RO68RNCB0579040596800001 - cont Lei
RO41RNCB0579040596800002 - cont in EURO

Cod SWIFT:RNCB ROBU
Sucursala Stefan Luchian Botosani
0231.549.150 - Tilica Mariana
0726.453.127 - mama Tilica Mariana.

Mai multe detalii si acte medicale gasiti pe blogul sau  - http://dorintilica.blogspot.ro/Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PAREREA TA ?