duminică, 19 mai 2013

TRAIESTI SAU EXISTI?



  E duminica. La orele amiezii intreaga natura isi opreste activitatea pentru a se odihni. Soarele dogoritor a cucerit totul si incearca sa recupereze zilele din primavara in care ploile au fost mai puternice decat el. Si vrem ca in fiecare zi sa fie duminica. Cu totii ne intristam cand ziua de luni isi cere tributul si ne cheama la un program matinal, la o rutina din care ne castigam existenta.
  Ce observ insa, nu doar azi, chiar in zile mari de sarbatoare, e ca romanii nu mai stiu sa se distreze sau sa-si petreaca timpul liber, altfel decat in fata unui monitor, pe facebook.
 De aici si intrebarea din titlu. E adevarat, situatia financiara precara ne limiteaza posibilitatile de distractie, dar totusi nu putem transforma o retea de socializare in intregul nostru univers, lasand viata sa treaca pe langa noi. 


  Pe langa multe alte beneficii pe care ni le ofera,  ajung sa cred ca suntem un popor trist, ce nu stie sa se bucure altfel de viata. Nu realizam cat de mult ne limiteaza de posibilitatile adevarate de a ne recrea, de a ne incarca bateriile, adoptand in felul acesta o viata sedentara si mult prea monotona. Unii se joaca  banalitati in care sunt fermieri virtuali, unii poarta discutii contradictorii in care se jignesc, unii mint cu nonsalanta, unii agata domnisoare de-o noapte, unii se lauda, fiecare cum se descurca…Oameni care in spatiul virtual pot fi si Greuceanu, insa in realitate nu au nimic de spus…
   Exista totusi si variante ieftine, la indemana oricui de a ne rupe putin de acest mediu online. 
Cand v-ati dat ultima oara cu rolele? 
Cand ati iesit ultima oara la o plimbare sau o cursa cu bicicleta?   
Cand ati jucat ultima oara o partida de tenis sau badminton
Cand ati vazut ultima oara o piesa de teatru? 
Cand v-ai stans ultima oara prietenii la un remi sau un joc de carti, sau o partida de sah? 
Cand ati mers ultima oara la Zoo? 
Picnicul la iarba verde e iarasi o varianta placuta, nu doar de 1 Mai si Paste...
Cine e pasionat de modul rustic de viata al bunicilor poate profita pt petrecerea in familie undeva la tara, departe de nebunia urbana. 
  De ce toate astea nu se mai intampla,  cei mai multi preluand acest microb, fara de care nu se pot lipsi? Nici micutii vostrii nu mai au copilarie, petrecandu-si multe ore la calculator…
  Paradoxul face ca atunci cand e frig sa ne dorim o raza de soare sa ne incalzesca sufletele si atunci cand e deja pe cer sa ne ascundem de el in casele noastre, cu draperiile trase. 
Oameni buni, haideti sa ne bucuram de viata!



 

2 comentarii:

  1. Eu profit din plin de vreme buna. Plimbari prin parc, iarba verde, drum pe la bunici la tara. Orice, numai sa nu stau in casa :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bine faci, bine ai venit pe blog. O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

PAREREA TA ?