- 1 iepure;
- 2 morcovi;
- ciuperci ( conserva )
- 2 mere verzi;
- 3 rosii potrivite;
- 1 ardei kapia;
- 1 capatana usturoi;
- 150 gr mazare ( optional)
- rozmarin, delikat;
- 1 pahar vin alb;
- 5 linguri ulei;
- 3 pahare apa;
Mod de preparare:
Mai intai, spalam bine iepurele de pielite, impuritati, sange, etc, dupa care il vom aseza intr-o tava de cuptor medie, unde vom aseza, pe langa carnea iepurelui rondele de morcov, un pat de ciuperci marinate la borcan, merele si rosiile intregi, ( spalate in prealabil ) ardeiul kapia taiat fasii subtiri, usturoiul doar curatat de coaja, intreg, mazare ( daca va place ), condimentam carnea si legumele cu delikat si rozmarin ( puteti adauga si alte condimente, dupa preferinte ), adaugam uleiul peste carne si legume si turnam vinul in tava, apoi acoperim cu apa.
Daca doriti, puteti condimenta carnea cu o seara inaintea prepararii, pentru intensitatea aromelor mancarii.
Introducem tava la cuptor pentru 1 ora. Timpul de coacere depinde si de cat de mare si cat de batran este iepurasul.
Sugestie*
Aceasta friptura de iepure o putem servi langa garnitura prefera.
Am ales de aceasta data o garnitura de orez cu legume ( morcov ras, cateva ciuperci din conserva si orezul le-am fiert separat cu putin delikat si la sfarsit am adaugat o fasie de ardei kapia, pe care l-am taiat cubulete mici, pentru decor si culoare ).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
PAREREA TA ?