duminică, 28 februarie 2016

Friptura de porc cu mere, la cuptor




 Ingredinte: 

o bucata muschiulet de porc;
- 3 carnati semi-afumati;
- 1 ceapa rosie; 
- 1 capatana usturoi;
- 5 mere galbene;
- 1 gutuie;
- 10 ciuperci Champignon potrivite;
- condiment universal ( potrivit pt orice tip de mancare cu carne)
- delikat;
- 1 cana cu vin alb demi-dulce;
- 1 morcov;
- 1 ardei kapia;


Mod de preparare:

  Carnea se spala bine de toate impuritatile, o vom cresta pe latime si o intepam din loc in loc, sa se patrunda la cuptor. 


Se condimenteaza si se aseaza in tava unsa cu ulei in prealabil, iar pe langa vom aseza carnatii semi-afumati pt un plus de gust, se adauga usturoiul intreg, doar curatat de coaja, ceapa o vom curata si taia sferturi, rondelele de morcov si ardeiul taiat cubulete, ciupercile curatate si spalate si gutuia taiata felii, merele intregi cu coaja, toate se adauga in tava, apoi se toarna vinul cu care imbatam aromele carnii, legumelor si fructelor, pt un plus de savoare si se adauga delikat dupa gust. 


Se lasa la cuptor aprox 2 h, timp in care, din cand in cand ungem bucata de carne cu sosul format in tava. Completati cu apa sau vin daca este cazul.
Atunci cand muschiul de porc devine rumen si se patrunde usor cu furculita si merele s-au copt frumos, impreuna cu celelalte legume, iar sosul este scazut putem opri focul.
Se poate servi alaturi de orice garnitura preferati.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PAREREA TA ?