sâmbătă, 28 octombrie 2017

Rosii umplute cu branza la cuptor



Ingrediente:

- 4 rosii;
- 4 oua;
- 70 gr branza;
- 4 cartofi;
- 2 cotlete de porc fara os;
- 1 leg ceapa verde;
- mix condimente porc;
- 2 linguri de ulei;

Mod de preparare:

  Se aleg rosii medii, egale ca marime. Se spala bine, se taie capacelele, se inlatură miezul şi semintele ( pastram compozitia rosiilor pe care o adaugam spre sfarsit in tava si capacelele)  si se lasa sa se scurga cu deschizatura în jos.
Separat, intr-un castron radem branza cu care vom umple rosiile ( puteti folosi branza dulce, sarata, dupa preferinte sau alte combinatii de umpluturi: sunca, ciuperci, orez, carne tocata, etc). Vom umple rosiile doar 3/4 si deasupra vom pune un galbenus de ou si cateva fire de ceapa verde.  Punem capacelul peste rosii si le asezam in tava unsa cu ulei.
Ne ocupam in continuare  de cartofii pe care ii vom curata de coaja, ii spalam, ii taiem felii mai mari si ii  adaugam in tava, langa rosii. Cotletul, de asemenea se spala, se condimenteaza si se adauga in tava, alaturi de cartofi si rosii.


Adaugam 2 cani de apa ( cat sa acopere cartofii ) si  compozitia de rosii , apoi dam tava la cuptor,  sa fiarba la foc mic pt 45 min sau chiar mai mult, pana rosiile au coaja usor stafidita si carnea e bine patrunsa. 























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PAREREA TA ?