duminică, 7 iunie 2015

Pentru bani, batu-i-ar focul..

  Urmaream zilele trecute un material video cu un tip ce povestea o perioada din viata sa, risipita pe cai gresite, fara a tine cont de cei din jur, in special de mama lui, mereu alaturi, pana cand ea nu a mai fost..! M-a tulburat intensitatea cu care isi exprima regretele si involuntar imi apar in minte cateva intrebari..Pentru ce toate astea??? Ce conteaza mai mult pe lumea asta??
In timpurile astea moderne de astazi, din pacate viata imparte si desparte suflete ce ratacesc prin lumea intreaga in cautarea bunastarii.
Superficiali, evazivi, stresati de viata cotidiana cu toate provocarile ei, alergam incolo si incoace sa strangem avutii, neglijandu-ne chiar si familia, pe cei ce ne iubesc, totul pt ca ni se pare ca niciodata nu avem suficient si nu ne permitem macar pret de cateva momente sa respiram fara grija zilei de maine. Iata cum, fara sa ne dam seama, ne lasam dominati de lucruri efemere.
  Maine...o alta zi din viata noastra.. Cu 24 de ore in care oamenii, lucrurile si locurile importante pt sufletul nostru parca nu mai au loc, au ramas undeva pe plan secund... Ne vedem de sarbatori, si atunci as opri timpul in loc, dar stiu nu se poate! In rest, multumim tehnologiei, prin intermediul careia mai dam de stire ca suntem sau nu bine, pana in clipa cand ne vom strange din nou in brate! 
Printre atatea planuri, sedinte, intalniri, rapoarte, viata merge inainte, cu dorul in suflet.. E greu sa traiesti cu acest sentiment. Cel puţin pentru mine. Pentru că el nu dispare. Ramane şi se intensifica...din ce în ce mai tare. Iar când se potoleşte putin, are grija viata sa-l facă din nou cum era. Amintirile sau o fotografie reuseste sa aline dorul, insa nu intotdeauna. Cum sa-ti faci inima sa priceapa că oamenii dragi sunt departe ? Ei nu-i pasa de continente, de munți, de mari, de km care ne separa...Inimii ii e dor și atat, altceva nu știe, altceva nu simte... Sa-i ceri sufletului sa nu-i mai fie dor e ca și cum i-ai spune soarelui sa nu mai rasara ...Cateodata dorinta de a-i avea aproape ma indeamna sa sun acasa, doar sa le aud glasul si apoi ma linistesc. Doar asa pot merge mai departe, fara sa uit cine sunt si de unde am plecat..Doar asa functionez, si doar ei sunt cei care imi dau puterea de a pași inainte pe drumul vietii.
Daca oamenii de care mi-e dor mi-ar patrunde în suflet şi ar vedea cat de tare imi lipsesc, cred că ar ramane uimiti. Pentru că deşi ei stiu ca le duc dorul, nu cred ca stiu si la ce intensitate simt totul. Ochii care nu se vad o perioada transmit toata dragostea lor in clipa regasirii peste timp, iar sangele apa nu se face nicicand... E de ajuns o privire, un pupic, o imbratisare calda sa intelegi ca esti parte din familie, ca esti apreciat si iubit neconditionat!
Cu un singur lucru ma mandresc..In goana asta nebuna dupa bani, dupa toate obstacolele prin care am trecut, nu mi-am pierdut niciodata demnitatea! Si asa am invatat sa pretuiesc la adevarata valoare lucrurile care conteaza. Ca orice poti cumpara cu bani, nu si dragostea, prietenia si afectiunea celor din jur. Poti stapani oricate bunuri in asta lume , singur tot sarac vei fi.. 
Este foarte trist ca nu realizam ca cele mai importante lucruri sunt trecatoare, nu se pot cumpara cu bani, se castiga si se apreciaza la adevarata lor valoare, pentru a ne putea bucura de ele. Bogația sta in sufletele pe care le avem aprope de noi în fiecare zi, in blandețea și zambetele primite de la cei din jur și in bunatatea de a darui! 
Iar ACASA nu e un loc, e un sentiment, iar momentele petrecute alaturi de ei devin tot mai rare si nepretuite. Acasa e locul unde inima se regaseste. Acolo unde te simti bine, unde uiti de necazuri, locul in care intotdeauna te simti binevenit, unde miroase a paine calda, a mancarea care iti place…
  Profitati de aceste lucruri, pana nu e prea tarziu! Sa-i iubim sincer pe cei care ne sunt aproape de suflet, pt ca nu-i vom avea pt totdeauna langa noi. Iar ei sa stie ca sunt iubiti! Sa nu inlocuim oamenii din viata noastra cu obiecte. Fericirea se masoara in alte lucruri, marunte si nesemnificative pt cei prea ocupati sa le vada si uneori regretele pot fi tardive....
Tu cand ai sunat ultima oara acasa?

Ce si pe cine apreciem in viata! - urmariti aceast video pana la capat ..merita !!!

2 comentarii:

  1. Bucura te ca Dumnezeu ti a dat in dar talentul de a asterne pe hirtie ginduri, trairi,..

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumesc si sa astept oricand la o clipsa de meditatie despre viata, despre oameni si intamplari care ma cheama aici, in coltisorul meu de suflet

    RăspundețiȘtergere

PAREREA TA ?