vineri, 3 iulie 2015

Ciorba de fasole in paine


Ingrediente:

- 500 gr. fasole; 
- 5 carnati semi-afumati; 
- 1 ling. bicarbonat de sodiu;
- foi de dafin;
- 1 ceapa mare; 
- 1 morcov; 
- ulei;
- cond ( vegeta, piper, boia dulce)
- 1 lingura bulion;
- 1 leg. leustean; 
- 1 paine rotunda; 

Mod de preparare:

  Cu o seara inainte de a prepara mancarea, puneti fasolea intr-un recipient cu apa rece, astfel aceasta va fi mai usor de fiert a doua zi, Asta daca nu e fasole din sezonul acesta. Daca fasolea este noua nu este nevoie sa fie lasata atata timp la înmuiat şi nici sa fie schimbata apa de 2 ori. 
Dupa ce indepartam toate impuritatile si spalam in cateva ape, punem fasolea la fiert. Dupa primele clocote eu arunc apa si o inlocuiesc cu alta calda. Procedez asa de doua ori (stomacul o suporta mai bine). Ramane cea de-a 3-a apa cu care continuam fierberea. 
La primul clocot adaugam vegeta, 1 foaie de dafin si 1 ling. bicarbonat de sodiu. El are rolul de a fragezi carnea si legumele, grabind fierberea si deasemeni previne balonarea si gazele.
Separat calim ceapa cu carnea ( poate fi orice afumatura), apoi adaugam prajeala la fasole si un morcov rondele si lasam sa fiarba aprox. 30 min. Daca apa scade si fasolea nu este fiarta , mai adaugam din cind in cind apa calda. Cand fasolea a fiert adaugam  bulionul, boia de ardei dulce, piper dupa gust si leuseanul tocat.
Lasam 10 min sa fiarba, timp in care decupam o paine rotunda de capac si miezul de paine, astfel incat sa capete aspectul unui bol in care turnam un polonic de fasole.
  Pregatim o acritură – muraturi, ardei copti, conopida, varza, sfecla roşie- şi strigam: la masaaa!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PAREREA TA ?