joi, 6 octombrie 2016

Castraveti la otet dulci-acrisori

Ingrediente :

4 kg castraveti;
1/2 kg zahar;
1 l otet;
1 l apa;
2 linguri sare grunjoasa;
2 morcovi;
2 cepe;
1 buc hrean;
foi de dafin;
1 leg. floare de marar;

Mod de preparare
  Incepem aceasta reteta cu legumele si vom taia ceapa rondele subtiri, de asemeni si morcovii si hreanul. In borcanele spalate si curate vom pune o lingurita de boabe de mustar, 8-10 boabe de piper si asezam castravetii in borcane, adaugand ceapa, morcovul si hreanul. In fiecare borcan vom adauga 1 foaie de dafin si floarea de marar. 


Compozitia de apa si otet cu sare si zahar am pregatit-o separat, amestecand pana cand sarea si zaharul s-au topit si apoi am turnat-o peste castraveti. La sfarsit, infiletam fiecare borcan si fierbem la bain-marine, intr-o cratita incapatoare pt 30 min, pana cand isi vor schimba culoarea. 



Lasam borcanele sa se raceasca in cratita, pana ajung la temp camerei. Pot fi depozitati in camara sau in pivnita, la loc racoros, iar in 2 sapt pot fi consumati.




2 comentarii:

PAREREA TA ?