sâmbătă, 15 septembrie 2012

Dupa 5 ani…





  Amintirile ma rascolesc, precum rascolesc sobolanii, grânele din hambar. Eu sunt săraca, aşa am fost mereu. Nu am lucruri de valoare, nu am o casă mare, nu am nimic ce si-ar dori altcineva. Totusi sunt fericita, da sunt fericita că sunt bogata, iar bogătia mea se măsoară în ceea ce contează cu adevărat. Am fost binecuvântata cu o minunătie de barbat, care-mi este alături de 5 de ani.
Ne întelegem  din priviri, eu stiu când il doare chiar dacă sunt departe, plecata undeva cu treburi. Are un suflet minunat iar ochii lui, chiar dacă acum sunt obositi, când mă privesc mă simt ca la inceput. Cu el în inimă si-n gând, nici n-am băgat în seamă toate greutătile si necazurile prin care am trecut, fiind nevoiti sa o luam practic, asa cum se spune, de la lingura si sare. Le-am depăsit cu zâmbetul pe buze. Acum este usor, insa la bătrânete toate vor fi dureroase, grele si obositoare.
Din fericire, el are suflet mare şi mă ia aşa cum sunt şi nu dă multe parale pe lucruri fără importanţă, cum ar fi bogăţiile, faima sau pământuri rodnice . Mi-e atât de drag, când il vad trezindu-se cu mine in brate!
El m-a învăţat, mi s-a dăruit cu sufletul şi inima lui mare. Mi-a arătat că dragostea e totul, iar restul, doar amăgire este. Acum, privind în urmă, realizez ce norocoasa am fost. Eram o copila fără şcoală, cu mintea plecată numai după şotii, când l-am văzut prima dată. La început nici nu l-am remarcat, în drumul spre casa. Totuşi, orasul e mic şi i-am vazut privirea ce ma urmarea de la distanta. M-a fermecat. Dar eu eram sărmana, nu îndrăzneam să sper. I-am zâmbit, plina de emo
ție, şi el mi-a răspuns cu un surâs ce din soare era rupt.
Amintirile sunt multe şi dragi. Aproape că nu cunosc un loc în casă sau prin oras, unde să nu am o amintire dragă cu el, zâmbindu-mi dulce.
M-a învă
tat ce e IUBIREA. Mi-a arătat un răsărit, o muscă, o floare, o albină şi tot ceea ce ne înconjoară. Dragostea deplină pe care o aveam pentru el m-a ajutat să văd lumea prin ochii lui minunaţi, am putut să simt cu degetele lui şi cu sufletele îngemănate, am pornit să cercetăm această lume minunată. M-am schimbat. Am ajuns să mă bucur de tot și toate, cu inima deschisă şi plină de iubire. Totul este atât de minunat. Iar asta simt de 5 de ani. E un miracol şi o binecuvântare trimisă mie de Creator. În fiecare zi îi mulţumesc pentru că are grijă de sufletele noastre şi ne dă atâta bucurie.
Dar alţii nu-s a
șa ca noi, sunt trişti, îngrijoraţi şi parcă pururea trăiesc într-o celulă în care singuri s-au închis. Ei de mult au pierdut cheia şi acum privesc minunea lumii, printre zăbrele.
Ma intorc in trecut si ochii mi se umezesc. 5 ani si o gramada de amintiri navalesc, momente frumoase de implinire care vor fi povestite cu zambetul pe buze cand dalbe plete vom purta pe umeri si nepotii vor intreba asa cum se obisnuieste de povestea noastra...


2 comentarii:

  1. Multumesc pt aprecieri, va invit sa cititi si celelalte articole, o parere sincera ma ajuta e intotdeauna binevenita!

    RăspundețiȘtergere

PAREREA TA ?