miercuri, 9 aprilie 2014

Dovlecei pane


Ingrediente:

 - 4 dovlecei;
 - 2 oua;
 - 7 linguri faina;
 - sare, piper;
 - 200 ml bere blonda;
 - praf de copt;
 - verdeata- marar tocat;
 - ulei - pentru prajit;


Mod de preparare :

Se curata dovlecelul de coaja.
                           

Se taie felii potrivite.


Separat se face un aluat, prin care vom tavali dovleceii mai tarziu, din oua batute cu sare si piper.


Adaugam in compozitie 7 linguri cu faina ( pline). Consistenta trebuie sa fie smantanoasa, asemanatoare celei de clatite, sa nu curga.

  
Apoi putin marar, berea si 1/2 plic praf de copt.


Pregatim separat o farfurioara cu faina, prin care vom trece feliutele de dovlecei, anterior compozitiei cu bere.











Prajim feliutele tavalite prin faina si compozitie de pane in ulei incins, pana se rumenesc uniform pe ambele parti. 



Sugestie de prezentare - alaturi de tzatziki si o bere rece :)


P.S. Si un sortiment nou pe sufletul meu !!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PAREREA TA ?