duminică, 19 octombrie 2014

Clatite cu pui si ciuperci la cuptor




Ingrediente:

* 8 - 10 clatite;
* un piept de pui mare;
* o ceapa;
* o conserva ciuperci;
* 200 gr. cascaval;
* 4 oua;
* 5 linguri smantana;
* delikat, piper, mix condimente pui;
* 1 legatura marar;
* 1 ardei kapia;
* 2 catei usturoi;
* ulei - pt prajit;
* 2 linguri  unt ( margarina);

  Compozitia pt aceste clatite aperitiv difera un pic de cele clasice, servite la desert, in sensul ca am inlocuit 2 ingrediente importante: zaharul cu cond. pentru pui si delikat si apa minerala cu un pahar de bere. Pentru ca clatita sa fie pufoasa, dar nu dulce, fiind aperitiv..

Umplutura:

  Pieptul de pui se fierbe intreg ( dupa ce a fost spalat ) in apa cu delikat 50 min. Il scoatem si dupa ce s-a racit un pic, il taiem franjuri.
Separat tocam ceapa si ardeiul pe care le vom cali impreuna cu ciupercile pana scade apa din ele, iar apoi adaugam carnea de pui, condimentele, usturoiul zdrobit si verdeata si amestecam sa se inabuse cateva minute toate aromele.
  Dupa care, pe fiecare clatita vom pune compozitia pregatita si rulam sul. Le asezam in tava unsa in prealabil cu unt. Peste ele am pus cascavalul ras si un sos preparat din smantana batuta cu cele 4 oua si putin delikat.
Se baga la cuptor timp de 20 min, pana cand cascavalul de deasupra, topit, devine rumen si frumos.
Se servesc fierbinti. Sunt deosebit de gustoase si apetisante si pot constitui un fel de mancare sanatos si consistent.
  De asemenea, umplutura poate varia, in functie de gust, cu carne tocata, ficatei, sunca, branza, sau poate fi un desert excelent, umplute cu diverse creme, gem sau dulceata.


2 comentarii:

PAREREA TA ?