vineri, 22 martie 2013

VACANTA IDEALA - CORFU, GRECIA



  Imi amintesc prima noastra vacanta in strainatate, cand am iesit pentru prima oara din tara si am calcat pe pamant strain. Nu a trecut mult timp de atunci, aprox. 2 ani. Eram nerabdatoare si curioasa sa vad altceva. Destinatia din luna noastra de miere: insula Corfu din Grecia. Cum ardeam de nerabdare si entuziasm am apelat la serviciile aeriene charter Corfu cu plecare din Bucuresti. Habar nu aveam ce ofera vizitatorilor acesta destinatie, aleasa de sotul meu si nici prea mult timp sa ma documentez nu am avut inainte de a pleca in vacanta. Asa ca s-a intamplat de data asta sa las totul la voia intamplarii si sa ii permit insulei sa ma surprinda pe cat de mult posibil. Corfu este una din cele mai frumoase insule ale Greciei, fiind caminul unor nume istorice ca zeul Ahile, Imparateasa Sissi, dar si a unor filme celebre precum “Laguna albastra” sau “For your eyes only”, din franciza James Bond. 

LEGENDA 

  Conform mitologiei, numele Corfu (Kerkyra, in greaca) deriva din numele nimfei Korkyra, de care zeul marii, Poseidon s-a indragostit, rapind-o si ducand-o apoi pe aceasta insula care ulterior i-a preluat numele.

 
sursa foto - aici

DETALII CAZARE 

  Aventura in Corfu a inceput inca din momentul in care am ajuns la hotel Calma din Corfu. Dupa o scurta odihna in camera primitoare in care am fost cazati am facut apoi un tur al orasului, impreuna cu ghidul ce ne-a insotit in acesta calatorie, indrumandu-ne in locurile cele mai vizitate de turistii ce vin anual aici. Am vizitat cele doua citadele venetiene care incadreaza orasul. Biserica Angios Spiridon, loc spiritual de o mare importanta, este singura biserica ce nu ne-a permis fotografierea in interiorul ei decorat cu picturi venetiene, specifice acestui lacas de cult. Tot aici nu am avut voie sa intram descoperiti, un sal care ne-a acoperit bratele a fost cel ce  ne-a ajutat sa ne bucuram de tot ce am vazut acolo. Sfatul Spiridon, Facatorul de minuni este cunoscut ca si Protectorul orasului. El este venerat pentru miracolul eradicarii bolii de pe insula, printre multe alte miracole infaptuite de acesta.

 
sursa foto - aici

  Orasul modern Corfu este unul dintre cele mai frumoase si elegante din Grecia, cea mai populata localitate din Insulele Ionice si cel mai important port al insulei. Pastreaza foarte multe bijuterii arhitecturale cu influenta siciliana, venetiana, franceza si britanica, dand astfel orasului un farmec aparte.Vechiul oras, fiind nevoit sa se dezvolte intr-un spatiu inchis de ziduri, unde fiecare metru de teren era pretios, este format dintr-un labirint de strazi inguste, pavate cu piatra cubica, uneori chinuitoare, dar curate si pline de culoare. Strazile sunt gata sa te uimeasca la fiecare colt, fie cu o gradina secreta, fie cu un muzeu sau cu o casa ce dateaza din secole stravechi.

                                                               sursa foto - aici

UNDE MANCAM IN CORFU – Restaurante, meniuri

                                                     sursa foto - aici

                                 
Toate statiunile incanta turistii prin multitudinea de taverne si restaurante care servesc toate sortimentele de preparate, de la specificul grecesc, local, pana la international, cu muzica greceasca si voie buna la fiecare colt. Corfu uimeste nu numai prin arhitectura de epoca, legende despre zei si natura luxurianta, preparatele grecesti trebuie neaparat incercate pentru ca bucataria mediterana dominata de produse locale de cea mai buna calitate (peste, ulei de masline, miere, branza sau iaurt de capra) incanta cu siguranta orice preferinta.Recomand cu caldura restaurantul Eagle, unde  am servit chiftelute in sos picant, cotlete de porc cu sos de lamaie a la grec si garnitura de orez, o salata greceasca cu tofu si desert- baklava.Totul a fost delicios!






    surse foto - aici
                    - aici
                    - aici
                    - aici

VIATA DE NOAPTE

  Daca in timpul zilei ne-au fermecat terasele insorite cu vedere spre mare, spre seara am adorat intimitatea barurilor din oras, dar si deschiderea si caldura cu care am fost primiti aici de catre patronii acestora. Nici un turist nu va fi dezamagit de viata de noapte din Corfu, fie ca este vorba doar de un repaus dupa cina intr-o cafenea sau de o petrecere in cluburi. Inainte de a ne intoarce in hotel, am ales sa petecem cateva ore in compania muzicii si dansului traditional in clubul Stagousta, un club in care atmosfera si imprejurimile nemaipomenite sunt completate de un serviciu bun. Cand toate aceste lucruri se afla intr-o perfecta armonie cu muzica de calitate, se creeaza o atmosfera de basm si lasa vizitatorilor amintirea unei nopti de neuitat, un lucru de care avem nevoie in zilele noastre de vacanta. Personalul si atmosfera de aici ne-au facut sa ne simtim atat de bineveniti si confortabili, incat vom reveni cu siguranta in concediile viitoare.

Muzica Greceasca Colaj bun pentru petreceri - 90 de Minute de muzica buna

  Locurile vizitate, deliciile culinare, nisipul fin, apa albastra, deosebit de limpede, o baie de soare si o inghetata servita pe terasa de pe plaja, apoi din nou o plimbare pe stradutele orasului si atmosfera din club au reprezentat ziua relaxanta de care am avut  nevoie pentru a simti ca ne aflam in Paradisul Corfu. Odihna care a urmat a fost una potrivita pentru ziua ce avea sa vina.
  A doua zi ne-am aventurat intr-un tur calare ce porneste din satul Ano Korakiana, in partea central nordica a insulei. Aici am gasit grajdurile de origine britanica de unde am pornit intr-un traseu umbrit de paduri naturale din care nu lipseau maslinii, lamaii sau chiparosii, prin zona montana Pantokrator, o zona mirifica, impresionanta. 

                                                 sursa foto- aici
  
  Chiar daca stiti sau nu sa calariti, traseul ofera posibilitatea tuturor turistilor de a se delecta cu experienta naturii din insula Corfu, dar numai daca faceti rezervari din timp. Astfel, plimbarile facute de la grajdurile Trailriders au fost punctul culminant al vizitei in Corfu.
  Pentru a avea o experinta de neuitat va invit sa vizitati Grecia. Cateva ore sunt suficiente pentru a descoperi Corfu Town, un oras care cu siguranta se va ridica cu mult peste asteptarile voastre. Veti fi foarte placut surprinsi de acesta si cred ca imi pot permite sa spun ca este cel mai cosmopolit oras vizitat pana in prezent. Corfu Town nu are voie sa fie ratat de catre cei care aleg sa-si petreaca concediul/vacanta  pe insula aceasta. Aici puteti sa va odihniti, sa va distrati, sa leneviti pe sezlonguri, sa cunoasteti oameni noi, sa priviti de pe plaja rasaritul si sa va bucurati de tot ce va poate oferi Grecia.
     
Alte obiective turistice vizitate:

Castelul Gardiki
                                
sursa foto - aici

Palatul de vara al  Imparatesei Elisabeta de Austria(Sissy)



sursa foto - aici


Palatul Mon Repos
sursa foto - aici


Palatul Achillion















sursa foto - aici

CONCLUZII
  Multumesc prietenilor de la Paralela 45 pt aceasta oportunitate si ghidului turistic ce ne-a recomandat locurile ce merita a fi vazute. A fost cea mai reusita vacanta!
  "Corfu va fi cu siguranta o destinatie de vacanta si pe gustul dumneavoastra, fie ca veti calatori in cuplu, alaturi de persoana iubita si cautati intimidate, relaxare si odihna, fie ca sunteti o familie numeroasa cu copii de toate varstele. Nu veti regreta!"


-articol  scris pentru Spring SuperBlog 2013
-surse inspiratie -  http://www.paralela45.ro/charter/charter-corfu-plecare-din-bucuresti

3 comentarii:

  1. Foarte frumoasa si documentata descriere, mi-a facut pofta de vacanta, de soare, de verde, de istorie si legende...si mi-am trecut pe lista de "locuri de vazut" macar o data in viata - insula Corfu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Astept o postare direct din vacanta, macar o fotografie, cateva impresii, sunt convinsa ca nu vei regreta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună ziua, sunt Allison Howarts După ce am fost în relație cu Anderson de ani de zile, sa despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul a fost zadarnic, l-am vrut atât de mult din cauza dragostei pe care o am pentru el, L-am rugat cu totul, am făcut promisiuni, dar a refuzat. Mi-am explicat problema prietenei mele și ea mi-a sugerat să contactez mai degrabă un vrăjitor care să mă ajute să arunc o vrajă să-l aduc înapoi, dar eu sunt tipul care nu credea niciodată în vrajă, nu aveam de ales decât să încerc, mi-a trimis poșta de vrajă și mi-a spus că nu există nici o problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că fostul meu se va întoarce la mine în trei zile, a aruncat vraja și în mod surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 16.00. Ex-ul meu ma sunat, eram atât de surprins, am răspuns la telefon și tot ce mi-a spus a fost că a fost atât de rău pentru tot ce sa întâmplat încât a vrut să mă întorc la el, că mă iubește atât de mult. Am fost atât de fericit și am mers la el, așa am început să trăim împreună din fericire din nou. De atunci, am promis că oricine știu că are o problemă de relație, aș fi de ajutor pentru o astfel de persoană, referindu-mă la singurul vrăjitor real și puternic care ma ajutat cu propria mea problemă. email: ogagakunta@gmail.com puteți să-l trimiteți prin e-mail dacă aveți nevoie de asistența lui în relația dvs. sau în orice alt caz sau pe WhatsApp pe +2348069032895
    1) vrăji vrăji
    2) vrăji pierdute
    3) Vrăjile divorțului
    4) Vrăjile căsătoriei
    5) Vraja de legare.
    6) vrăji de rupere
    7) Înlăturați un iubit trecut
    8.) Vrei să fii promovat în biroul tău / vraja de loterie
    9) doresc să-ți satisfacă iubitul
    Contactați acest mare om dacă aveți o problemă pentru o soluție durabilă
    ogagakunta@gmail.com

    RăspundețiȘtergere

PAREREA TA ?