vineri, 21 februarie 2014

Tochitura taraneasca



Ingrediente:

1 kg carne de porc ( fara os);
200 g ceafa porc afumata - specialitate (cu condimente si usturoi);
2 carnaciori picanti;
4-5 catei de usturoi;
2-3 linguri  ulei ( sau untura ); 
1 cana apa; 
1 - 2 linguri mix condimente (pt friptura);
1 pahar vin alb;
2 linguri pasta de rosii; 
delikat, piper;

Mod de preparare :

  Spalam carnea si o taiem cubulete. La fel facem cu carnatii si ceafa pe care le feliem , iar usturoiul il curatam si il tocam marunt.

  

 Intr-o cratita turnam ulei cat sa-i acoperim fundul acesteia si adaugam toata carnea. Se lasa pana se albeste.


Dupa ce s-au rumenit putin adaugam apa, usturoiul si condimentele. 


 Se fierbe totul, la foc mic, timp de 30 min. Apoi se adauga vinul, pasta de tomate, se potriveste dupa gust cu piper si delikat, si se mai lasa pe foc inca 15 min. In functie de tipul de carne folosit, puteti incerca un cubulet de carne, inainte de stingerea focului. 

Sugestie de prezentare - alaturi de mamaliga, un pahar de vin si salata de ridiche neagra ( dreasa cu otet si piper) :)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PAREREA TA ?