miercuri, 26 februarie 2014

Varza dulce cu costita la cuptor



  Pentru ca aveam niste costite in frigider, m-am gandit ca nu ar strica sa fac ceva delicios la cuptor, cu varza noua, caci din cea acra s-a terminat stocul din butoi, pus inaintea sarbatorilor de iarna. Sa trecem la treaba, sa vedem ce iese :

Ingrediente:


2 bucati de varza alba
1 kg costita porc proaspata
2 cepe
2 foi de dafin
1 leg. marar verde
condimente - piper, delikat, o crenguta cimbru (uscat)
suc de rosii ( facut in casa)

Mod de preparare :

Incepem cu varza pe care o spalam, o curatam de foile exterioare şi o tocam fideluta. La fel procedam si cu ceapa, pe care o taiem marunt.


Costitele le spalam, le transam, daca sunt prea mari ( la mine nu a fost cazul), si le prajim in ulei, intr-o cratita incapatoare, impreuna cu ceapa, pana isi schimba un pic culoarea.


Stingem cu o cana de apa calduta, adaugam varza, amestecam, si lasam sa se inabuse la foc iute, pana se inmoaie varza, cateva minute, amestecand continuu.


Din acest moment, ne mutam la cuptor, unde vom rasturna varza semi-fiarta, impreuna cu carnea, condimentam cu piper, delikat, foile de dafin, crenguta de cimbru si o lasam sa fiarba timp de 1 h. Daca considerati ca zeama e prea putina, lasata de varza, puteti adauga 1 cana apa.



Intre timp, vom toca mararul cu care vom completa gustul acestei delicioase mancari.


Dupa ce au stat timp de 1 h la cuptor, scoatem un pic tava, pt a adauga sucul de rosii si verdeata, si mai lasam sa fiarba doar 15 min.


Servim varza calda cu mamaliguta si ardei iute.  

Rezultatul final :



Nota:
*Trebuie mentionat ca pt o tava de dimensiuni normale, nu am folosit decat 1/2 din cantitatea de varza. Daca gatiti intr-o oala, sau cratita cu dimensiuni mai mari ( 6-8 kg), veti folosi ambele verzi. Daca la inceput, tocata, pare f. multa, puteti adauga doar o parte, si prin fierbere, se va inmuia si va scadea. Asa veti putea adauga, treptat, intreaga cantitate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PAREREA TA ?