duminică, 9 martie 2014

Aripioare la gratar cu cartofi natur



Ingrediente:

   - un kg. cartofi;
   - un kg aripioare pui;        
   - condimente mix carne;
   - verdeata ( marar);



Mod de preparare:

  Pentru inceput, vom curata cartofii de coaja, si ii vom spala. La fel se procedeaza si cu aripioarele, pe care le spalam si curatam de fulgi. Puteti eventual sa le parliti la flacara de aragaz, daca simtiti nevoia.
Dupa aceea, taiem cartofii cubulete, si aripoarele le vom condimenta. Pentru ca am fost pe graba, nu le-am mai lasat la marinat in frigider. De obicei, se pot lasa astfel macar 1/2 h, iar in cazul baiturilor cu bere, cu vin, cu usturoi, sau alte cond.le puteti tine la frigider si 24 h. Carnea marinata in acest fel, va fi mai frageda si mai aromata.



Cartofii se fierb separat intr-o oala medie, incapatoare, cca 20 min. Cand apa a dat un clocot, am adaugat un praf de sare, iar aripioarele le-am asezat pe gratarul incins, unde au stat la foc mic aprox 40 min, si se intorc cu grija, si pe cealalta parte, pt a se rumeni uniform.

 

  Separat tocam verdeata, pe care o vom prasara deasupra cartofilor. Desigur, nu avem nevoie de intreaga cantitate, dar restul o vom pastra la congelator pt alte utilizari.
In functie de gust, atunci cand cartofii sunt fierbinti, puteti adauga o lingura de unt deasupra, pt un plus de gust. Se servesc fierbinti, alaturi de o salata, mujdei de usturoi, ketchup, sau ce aveti la indemana..:) Noua ne place cu castraveti murati!
                                 
                                                                                   
      




               










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PAREREA TA ?