vineri, 7 martie 2014

Educatia face diferenta



  Nu sunt in masura sa dau sfaturi. Inca nu ma bucur de acest statut, de parinte. Insa observ in jurul meu, si la TV, copii geniali, si copii problema, prin obrazniciile lor. De aceea, tind sa cred ca parintii sunt primii oameni ce contribuie la formarea educatiei si principiilor in viata, a urmasilor lor. Copiilor ce li se ofera, ce vad in casa, tind sa imite.
Sfatul meu ar fi sa nu ii ignore, considerand ca sunt prea mici, sa nu ii abandoneze in fata televizorului, sau la calculator. Pentru a-si alege drumul in viata, ei trebuie sa cunosca toate ariile activitatilor specifice varstei: balet, dans, patinaj, sah, pictura, cantatul la diverse instrumente, etc.

 Cateva exemple de ASA DA 







Daca de copiii acestia, minune nu se ocupa nimeni, nu li s-ar fi dezvoltat aceste calitati. Implicati copilul in activitati extrascolare. Numai asa puteti descoperi talente nebanuite, ce il pot ajuta in orientarea profesionala, mai tarziu. Si exemplele pot continua..





 

 

 

 


 

Diferenta dintre acestia si acestia este EDUCATIA.

 

 




  Initial, pt exemplele de ASA NU, am vrut sa postez un material video, dar tot ce am gasit pe net intrece orice limita a bunului simt, a celor 7 ani de acasa, pe care ar trebui sa-i avem cu totii. Limbajul folosit de tinerii fara educatie nu are ce cauta pe acest blog. Nu promovez violenta, agresivitatea si limbajul de cartier, injuriile, etc! De aceea, m-am limitat la cateva imagini, care spun totul de nepasarea unor parinti iresponsabili.
Pe acestia ii consider eu vinovati pt ca au lasat ca partile negative ale societatii sa influenteze acesti copii mult prea mult. Acest lucru dauneaza inca din copilarie si pana la maturitate, cand realizarile ar trebui sa fie de alta natura. Lumea in care traim e plina de astfel de oameni, defavorizati, datorita valorilor ce li se impregneaza de acasa, prin chiul, furtisaguri, limbaj agresiv, si altele.  
  Asa ca atentie parinti, iar cei care inca nu-si pot asuma un rol atat de important si definitoriu pt caracterul unui puiut de om, mai bine ganditi-va, cititi carti despre cresterea si educatia copiilor, si abia apoi, daca considerati ca va puteti asuma acest rol, de parinte, puteti da societatii un om integru, echilibrat, si capabil sa va reprezinte cu mandrie.
Pentru ca doar asa, putem spune ca evoluam, prin generatiile care vin dupa noi, si care fac ceva pozitiv pt lumea in care traiesc!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PAREREA TA ?