marți, 21 mai 2013

Om, inainte de toate

  Dincolo de cariera si profesionalism, fiecare avem si cate o poveste in spate, cate o durere pe care o stim doar noi, cate un lucru care ne macina, dar care nu lasam sa se citeasca pe chipurile noastre cateodata. Ii distram pe altii, spunem bancuri, suntem hazlii si buni camarazi cu ceilalti. Dincolo de orice pozitie sociala avem in spate povesti cutremuratoare unii, neimpliniri, pt ca suntem oameni. Iata un exemplu :
Aveti grija de tatii vostrii, de mamele voastre ”. Nu sunt cuvintele mele, desi mare dreptate a avut Daniel Buzdugan, cunoscutul om de radio si profesionist in farse.
Despre el fanii Radio ZU stiu ca e un om vesel, plin de umor si gata de o farsa oricand. Ne distreaza  dimineata devreme, cu talentul dat de D-zeu si e acolo sa ne faca pe noi, publicul sa uitam de griji si nevoi. Dar uite ca si el e om si are nevoie de noi toti pt a-i fi alaturi. Pentru ca la 10 zile de la decesul tatalui, a prezentat alaturi de colegul Mihai Morar marele eveniment care a avut loc la Iasi, Forta ZU care a adunat o mare de oameni, aprox. 100.000 de fani ai artistilor prezenti acolo. 


Publicul  s-a bucurat, a dansat, s-au simtit bine. Printre artistii care au urcat vineri seara pe scena s-au numarat Ruby, Andra, Hi-q, Inna Grasul XXL, Alex Velea, Cabron, What's Up, Voltaj, Sore, Akcent, Vunk, Smiley, Lora, Antonia, Corina, Andreea Banica, Smiley, Horia Brenciu, Connect-R, Puya, B.U.G. Mafia, Deepcentral, Elena Gheorghe si CRBL.
  Daniel Buzdugan a simtit nevoia sa arate lumii, intr-un moment dedicat tatalui sau, latura sa sensibila, sa impartaseasca durerea ce-o simte si a izbucnit in lacrimi, spre sfarsitul marelui karaoke. Am plans cand a rostit acele cuvinte pt ca stiu cum e sa pierzi un parinte. Au fost si voci rautacioase care au afirmat ca ar fi procedat astfel pt publicitate, insa cred ca e un moment mult prea greu de depasit pt a te putea folosi de un asa necaz drept strategie de marketing. Dar, cum fiecare pasare pe limba ei piere, va las sa ascultati discursul sau, in memoria  celui ce i-a fost tata pana la varsta aceasta si sa-i trasmitem cu totii condoleante..:(

@Iasi, Forza ZU - Daniel Buzdugan - despre tatal sau

Dupa ce am ascultat acest discurs, involuntar mi-a fugit gandul la poezia Dor de tata, al carei autor imi scapa acum, unde ultima strofa zice asa :

“Dar fă-mi, te rog, o bucurie
La cimitir, de vii la mine,
Să-mi zici ca în copilărie:
TĂTICULE, mi-e dor de tine!”

 Acest lucru l-a facut si Buzdu, care acum va avea grija de mama sa, si ii doresc putere sa treaca peste acest moment. Pe pagina sa de facebook Daniel Buzdugan ne trasmite urmatoarele : “Am reusit sa tin doar pt mine tristetea asta pana vineri noaptea (….) In momentul acela mi s-a ,, rupt filmul" si probabil stiti .... am plans in fata a 100000 de oameni. Imi pare rau! Nu voiam sa stiti asta! Eu sunt un produs care vinde fericirea, veselia, nicidecum tristetea si suferinta..... Eu nu fac marketing din intamplarile familiei mele!!!! Imi pare rau ca ati asistat la momentul acela care era doar al meu. Va multumesc pt mesajele voastre calde ! Multumesc pt ca sunteti alaturi de mine!!!! Poate niciodata nu am simtit atata caldura din partea voastra... Domnul sa va aiba in paza si sa va mentina asa buni si calzi cu toti cei din jurul vostru! Multumesc, multumesc, multumesc.......”


P.S.  Poate voi ati si uitat de acest eveniment, au trecut cateva zile de atunci, in care am stat si am reflectat daca scriu sau nu despre acest subiect, pt ca este unul delicat si am vrut sa redau intr-un mod in care sa nu va intristez prea mult. Aveam mai multe variante scrise, dar am ramas la aceasta pt ca asa am simtit.



5 comentarii:

  1. Uite că nu am putut participa la evenimentul Forța Zu, deși sunt din Iași. Dar, despre ceea ce a declarat Daniel Buzdugan s-a vorbit/scris muLT.

    A arătat că este un profesionist, dar, mai mult decât atâta, că este un OM cu sentimente ca oricare altul ... cu mama și tata, cu bucurii și suferințe.

    Și eu mi-am pierdut tatăl în urma unui cancer, iar acea strofă m-a emoționat enorm.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ai venit pe blog, draga Alexandra, si eu il ador si il apreciez pe Buzdu, as fi vrut sa fiu acolo vineri, dar distanta e prea mare. Imi pare rau pt pierderea pe care ai suferit-o, in urma cu 13 ani mama a plecat in lumea ingerilor de unde ma vegheaza si acum. Asta a fost motivul pt care rezonez cu suferinta lui Daniel si a ta, si a tuturor celor care sunt acum intr-o alta lume. Avem ingerasii nostrii, acolo, sus si au grija sa ne fie bine. Ma opresc aici, pt ca dorul e prea mare si e greu de descris.
    Te mai astept oricand simti nevoia sa te regasesti in randurile mele..

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. ador manipularea maselor... sau a maselelor. una din ele!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu te inteleg ce vrei sa spui..Daca te referi la Daniel Buzdugan, nu cred nici o clipa ca ar fi vorba de asa ceva, ba din contra, ar trebui apreciat pt curajul de a impartasi celor prezenti sentimente omenesti. Tu nu ai simtit nevoia niciodata sa iesi efectiv in strada sa urli de durere, fie fizica, fie sufleteasca?

    RăspundețiȘtergere

PAREREA TA ?