marți, 4 martie 2014

Ce am bucatarit azi

Meniu autentic romanesc

Propunere pentru cina:
                                                       
 


  Pentru ca a inceput postul, si nici timpul nu a fost in avantajul meu, astazi, m-am gandit sa  prepar ceva simplu si rapid. Cum meniul il vedeti deja, banuiesc ca ati vrea sa cunoasteti reteta mea de negresa.
Nu de alta, dar pana si un copil de gradinita stie sa pregateasca cartofi prajiti, mamaliga si branza cu smantana :)

Negresa economica

  Cred ca este cea mai simpla si la indemana reteta, cu ingrediente deloc pretentioase, iar rezultatul este o prajiturica rapida si gustoasa, deosebita chiar. Ii puteti imbunatati aspectul, preparand diverse glazuri, budinca, creme, frisca, sau bombonele de ornament, ciocolata topita, etc. Personal, am optat pentru nuca de cocos.

Ingrediente:


1 1/2 cani faina alba
1 cana zahar
 2 linguri cacao
1 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita sare
 5 linguri ulei
1 lingura otet (nu, nu e prea mult - nu se simte deloc in produsul final)
1/2 cana apa rece
2 iauturi Danone ( 280gr, sau lapte, daca aveti)
4 linguri budinca instant vanilie ( sau arome, sau dulceata, dupa gust )

Mod de preparare:

  Ingredientele de mai sus sunt pentru o tava de 23 pe 34 cm. Tocmai am masurat-o cu rigla :)) pentru ca de foarte multe ori m-am avantat la o tava mult prea mare pentru cantitatea de  compozitie, si atunci blatul iesea f. subtire. Puteti folosi o tava mult mai mica, si atunci blatul va fi mai inalt, si puteti eventual, sa-l taiati pe lateral, obtinand astfel, 2 blaturi, pe care le puteti umple cu diverse creme la mijloc. Alegerea va apartine.
  Am folosit 2 castronele potrivite, putin adanci, in care am amestecat separat ingredientele uscate, si cele lichide, respectiv: faina + zaharul + budinca + cacaua + bicarbonatul si sarea, iar separat restul, adica iaurtul, uleiul, otetul si apa. In functie de gust, sau alte arome folosite, puteti majora sau micsora cant. de zahar.





Dupa ce am omogenizat bine ambele compozitii, le vom amesteca in castronul mai incapator.
 



Pregatim apoi si tava in care vom coace prajitura noastra, pe care o ungem cu putin ulei.


Apoi turnam compozitia pe care o lasam la cuptor timp de 20 - 30 min, in functie de cuptor, la foc mediu.
Puteti face testul cu scobitoarea, iar daca aceasta iese curata (nu se mozoleste cu compozitia din tava) , e gata.


                                                                    

Nota:
* Poate aspectul nu e tocmai fain, pentru ca nu am putut astepta, de pofta, sa se raceasca, dar va garantez ca gustul e MI-NU-NAT . 

2 comentarii:

  1. Cum Dumnezeu, Daniela, să fie o "negresă" economică"?!
    Îmi place că eşti bătăioasă. anitzei-blog

    RăspundețiȘtergere
  2. Adica f. ieftina, nu necesita mari cheltuieli, sau pregatiri. E un desert care se pregateste rapid, si in ciuda acestor lucruri e delicioasa.

    RăspundețiȘtergere

PAREREA TA ?