sâmbătă, 23 iunie 2012

Sfinti cu chip de oameni



                               

Am folosit acest titlu pentru a exprima  toata cosideratia si respectul din lume pt 3 meserii si 3 tipuri de oameni fata de care toata viata voi avea o stima deosebita. E vorba de preot, profesor (invatator) si medic.
Acum stiu ca sigur va ganditi la toate exemplele negative in acest caz, parerea mea e ca aceia care au incalcat regulile de conduita si moralitate au fost mai presus de toate oameni de rand care pur si simplu nu erau meniti sa  practice vreuna din meserii cu suflet curat si cu implinirea unui om realizat profesional.
Daca noi, restul oamenilor putem imbratisa de-a lungul carierei mai multe domenii si putem oricand invata sa batem un cui,sa fim contabili, ingineri, etc., in cazul acestor meserii divine nu e chiar asa si viata ne-a demonstrat asta cand din randul lor au iesit cei pe umeri carora era o povora mult prea grea acest drum.Toti suntem, atunci cand inchidem poarta locului de munca oameni obisnuiti,cu defecte, cu calitati,cu o educatie mai mult sau mai putin evidenta.Totusi cine isi alege una din cele 3 meserii mentionate mai sus trebuie sa fie nascut cu un anumit har,o vocatie si cu o anumita aplecare spre savarsirea micilor minuni ce fac parte din atributiile lor.
Preotul ne mijloceste legatura cu cele sfinte, ne este alaturi in toate momentele vietii, inca de cand ni se da un nume prin taina botezului si pana cand firul vietii ni se curma,insotindu-ne pe ultimul drum.
Profesorul sau invatatorul ne indruma in tainele cartilor, al educatiei,ne pune stiloul in mana, ne invata alfabetul, lucrurile minore pe care poate, acum stiindu-le, le minimizam  munca lor in care se straduiau ca aceste elemente sa ne ramana intiparite pt toata viata in minte, este cel care ascultandu-ne ne descopera vocatia,drumul in viata, ne indreapta pasii spre cunoastere si dezvoltare
intelectuala, iar medicul este cel in mana caruia sta sanatatea noastra, pornind de la concepere si pana la momentul in care viata ne atarna de un singur fir,cand isi foloseste toata experienta, aparatura si priceperea pt ca noi sa zambim din nou si sa fim fericiti alaturi de familiile noastre, daca avem un pic de noroc si D-ZEU vrea sa traim frumosi si sanatosi.
De aceea, persoanele care isi indreapta pasii catre preotie, arta didactica sau medicina sunt suflete speciale si declar public oricand ca sunt trimisii lui D-ZEU sa faca minuni cu noi ceilalti cu mainile lor dibace.
Insusi locurile in care isi desfasoara activitatea au un rol important pt noi si sunt institutii de formare atat ca si crestini,ca elevi pe drumul cunoasterii,dar si loc,in cazul spitalului,policlinicii sau cabinetului medical in care mergem sa avem grija de sanatatea noastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PAREREA TA ?