duminică, 24 iunie 2012

Unde te vezi peste 5 ani ?


  O intrebare preluata din tiparele interviului de angajare. Sigur, cu totii ne dorim sa fim mult mai profesionisti, timpul ajutandu-ne sau nu in directia aceasta. Nu cred ca exista om sa-si doreasca o involutie profesionala sau intelectuala pt nimic in lume.
Numai ca de la dorinta pana la realizarea acesteia e drum lung.Cred ca mai corect ar fi cum  ne dorim sa fim si sa luptam pe branci pt realizarea planurilor noastre.
Problema in acesti 5 ani e intotdeauna neprevazutul, si aici ma refer la tot ce ar putea sa ne impiedice  pe drumul catre ascensiune. De exemplu -un accident ce ne-ar ingreuna viata si datorita lui sa fim nevoiti sa facem un compromis si sa incepem o alta traiectorie care nu mai coincide cu dorintele noastre, o problema in familie ce ne-ar obliga sa plecam din localitate, sa devenim punctul de sprijin pt parinti, rude aflate in suferinta si alte lucruri care ne-ar mana pe alte cai.
Veti spune ca sunt pesimista, intotdeauna asa cum se spune, nu aduce anul ce aduce ceasul. Cine a spus-o prima data, mare dreptate a avut.
Zilele trecute am descoperit un astfel de site, nici nu are importanta  numele, in care trebuia sa notezi sincer  unde te vezi peste 5 ani si ce esti dispus sa faci sa ajungi acolo, urmand a reciti planurile tale exact peste acest ragaz de timp, pt a observa cat de realist ai fost si cat din cele scrise s-au si intamplat.
Acest lucru m-a determinat sa astern  randurile astea pt ca niciodata nu stii ce-ti rezerva ziua de maine. Perioada aceasta nu e mare,dar incertitudinea si viata zilnica mi-au demostrat ca doar cu noroc de la D-ZEU lucrurile se si intampla.
Se spune ca atunci cand vrei ceva cu toata fiinta ta, tot Universul conlucreaza la infaptuirea dorintelor tale. Nu stiu ce sa zic,va las pe voi sa ganditi daca e asa sau nu…

2 comentarii:

  1. da, eu cred ca e asa. Acum zece ani mi-am facut o lista cu ce mi-as dori peste zece ani-trebuie sa-ti spun ca lucrurile s-au indeplinit punct cu punct, desi unele pareau imposibile, privind in mod realist.Evident ca pe parcursul calatorie se pot ivi o gramada de lucruri neprevazute, dar daca iti doresti cu adevarat un lucru, si el este benefic pentru tine, Dumnezeu te va ajuta sa-l realizezi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Irina, bine ai venit pe blogul meu si iti multumesc ca ai avut ragaz sa citesti aceste randuri. Cat despre subiectul de mai sus, parerile sunt impartite, ca asa e viata, nu intotdeauna planurile noastre se si indeplinesc!

    RăspundețiȘtergere

PAREREA TA ?