miercuri, 4 iulie 2012

Incurajeaza-te, continua !



  Exista oameni care trec prin adevarate drame, care cunosc ce inseamna tragicul in adevaratul sens al cuvantului.
Din fericire insa, in lume dramele adevarate sunt mult mai putine decat destinele norocoase, fericite, asa ca avem sanse foarte mari ca problemele noastre sa nu fie decat niste banale nimicuri considerate de noi indispensabile.
Ridica-te! Compara situatia prin care treci cu problemele serioase ale altora si vei vedea ca toate sunt trecatoare si neinsemnate pe care le lasam sa ne controleze viata.Omul pe pamant are nevoie de foarte putine lucruri : apartenenta, protectie, dragoste, indrumare, spirit de orientare si curaj de a le infrunta pe toate. Doar noi suntem cei ce ne legam existenta de lucruri nesemnificative pe care le transformam in mintea noastra in necesitati.
Nu te lasa ingropat in ele… nu te lasa coplesit de ele, treci peste si cauta tot timpul sa fii fericit.
Orice-ar fi, oricum ar fi… cauta fericirea si da de pamant cu problemele. Caci altfel… vor da ele cu tine de pamant, si nu vrem asta.
De cate ori sunt trista, dezamagita, am cateva randuri gasite intr-o carte veche de rugaciuni scrise de un mare preot care spunea asa:
“Ai suferit destul, a sosit timpul să te ridici și să pornesti la drum. Sa-ti stergi lacrimile, sa te scuturi de praful trecutului și sa începi să-ti faci bagajele. Chiar dacă ai retineri momentul prezent e tot ce contează pentru că de acest moment depinde viitorul tau.
Ai nevoie sa-ti limpezesti mintea de la atâtea gânduri grele, dureroase, sa-ti speli  ochii ca să te asiguri că vei vedea mai bine și mai clar de acum înaintePune în bagajul tau lectiile învățate din experiențele trecutului, încredere în tine, dorinta de a cunoaste și de a evolua. De asemenea, adauga putină credință si vei porni la drum convinsa că totul se întâmplă asa cum e mai bine pentru tine.” Aceste cuvinte m-au ajutat pe mine in vreme de restriste si sper sa le ctiti si voi cu tot atata interes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PAREREA TA ?