miercuri, 11 iulie 2012

SPORT = SANATATE


  Primesc tot mai des prin intermediul mailul-ului diferite newsleterre despre sport, pareri, scoruri, concursuri, etc. Se si spune ca noi, romanii, suntem cei mai priceputi pareristi de pe margine la sport si politica.
Sunt de accord cu titlul postarii mele, cu toate ca niciodata nu am fost pasionata de vreun sport anume si nu sunt suporter al vreunei echipe sportive. Ii admir foarte mult pe olimpicii nostrii care au obtinut medalii prin munca si ore de antrenament.
Personal, poate din plictiseala imitam in fata blocului sau la iarba verde un fel de sport, lovind in acele mingii ce se gaseau in comert sau m-am limitat in cadrul scolii generale la ora de sport saptamanala fiind norocoasa cu un metabolism cu arderi rapide. Insa cunosc domnisoare care, cu putina ambitie, o dieta adecvata si cateva ture de alargaturi au ajuns la nr. de kg  dorite.
Dupa varsta a doua foarte putini practica un pic de  miscare (cel putin in Romania unde rar vezi cate o “slabuta” alergand de zor sa scape de colaceii inestetici sau practicand abdomene sau altele ) si odata cu luarea in greutate incep sa se gandeasca doar la alimentatia nesanatoasa, chiar prefera infometarea in defavoarea metodelor  benefice sanatatii lor, diferite pretexte, comoditatea si alte afectiuni anuland din start aceasta varianta.
"Mens sana in corpore sano" a ramas acolo unde a si fost gasit, in carti, si nu in realitate.Cel putin in tara noastra aceasta educatie ne lipseste cu desavarsire. Ne place sa citim in gazete sportive, sa-i admiram din fata televizorului, sa devenim fani ai emblemelor noastre-Gica Hagi, Nadia Comaneci, Gaby Sabo, Ilie Nastase, Andreea Raducan si altii, neincercand pt o zi sa adoptam  o altfel de viata,devenim tinta pastilelor de slabit cumparate pe internet, facem orice altceva datorita, in primul rand, cred, lipsei de vointa.
Sunt total de acord ca orice sport de performanta necesita si o sustinere financiara, insa pana acolo e drum lung si putini ajung la acel nivel. Cunosc tineri talentati care se zbat in saracie incercand sa gaseasca sponsori, ca cineva, oferindu-le o mana de ajutor sa demonstreze ca si ei pot ajunge in varf cu incurajari si sustinere. E trist ce se intampla in acest caz, mai ales atunci cand un talent ramane neexploatat, atunci se nasc cele mai mari frustrari. Insa, asa cum spuneam intr-o alta postare, trebuie sa vedem partea plina a paharului si sa ne descurcam cu mijloace proprii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PAREREA TA ?